dijous, 21 d’abril del 2011

Sí a TV3

Nota de premsa d'Acció Cultural del País Valencià
València, 19 d’abril de 2011
ACCIÓ CULTURAL NO HA VENUT CAP REPETIDOR

 
ACPV desmenteix les afirmacions publicades per Las Provincias i exigeix al diari que es moleste a contrastar la informació abans de publicar falsedats
 
ACPV desmenteix l’afirmació publicada avui per Las Provincias, segons la qual l’entitat hauria venut algun dels repetidors des d’on s’emetia el senyal de TV3 (fins que, el passat 17 de febrer, van cessar les emissions a causa de les amenaces del Govern valencià de noves multes).

El fet de publicar afirmacions falses sense ni tan sols haver-se molestat a contrastar-les tal com exigeix l’ètica periodística mostra un nivell de seriositat i credibilitat que no hauria de ser propi d’una capçalera històrica, i posa seriosament en dubte la veracitat de la resta de les informacions que publica aquest mitjà.

ACPV demana a Las Provincias que reconega públicament el seu error i demane disculpes. En cas que no es produïra aquesta correcció, hauríem de pensar que no es tracta d’una lamentable lleugeresa, d’un error sense intencionalitat.

ACPV entén que el mitjà en qüestió –igual com el Govern de Francisco Camps– no s’haja alegrat de l’extraordinari èxit de la manifestació del passat dissabte, ni de l’amplíssim suport sindical, empresarial, polític i associatiu aplegat per la nostra entitat, però exigeix respecte per als valencians: no ens mereixem una premsa de tan baix nivell.

Alhora, ACPV constata la coincidència dels insults contra els valencians realitzats el diumenge passat pels responsables electorals del PP i la publicació avui d’aquestes afirmacions per part de Las Provincias.

ACPV continua la campanya de recollida d’aportacions econòmiques per part de ciutadans i col·lectius per a poder fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern de Francisco Camps a la nostra entitat (després d’haver pagat una primera multa de 127.000 euros el passat octubre). I, en aquest sentit, anima els valencians i les valencianes a respondre als insults i al fals periodisme amb l’esforç constant i il·lusionant per un model de societat més democràtica, moderna i valenciana, i amb la solidaritat amb ACPV com a entitat que treballa en positiu per fer possible aquest model.

Nota del Llombo: Las Provincias no ha publicat cap rectificació o desmentit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada