diumenge, 28 de juny de 2015

La clavà de pota de Carolina Punset


No sabem si la senyora Carolina Punset, líder de Ciudadanos en València, era conscient del fregat en que es podia ficar, quant va tractar als que estimem la nostra llengua i pensem que es deu recuperar, de “aldeanos”; tampoc volem pensar que al dir “aldeanos” va voler dir-nos també ignorants.

Desprès, quan va ser conscient de la “clava de pota”, va intentar solucionar-ho, però cada vegada que feia una daclaració, donava a entendre que el tema la desbordava, ja que va voler arreglar-ho afirmant que es referia als col·legis que eduquen “en una sola lengua” –el Valencià?–. No serà que en eixe moment va dir el que realment li apetia?

Senyora Punset, que en una Comunitat com la Valenciana, on al llarg de més de vint anys, des de la Generalitat  o algunes alcaldies importants, en lloc de potenciar, han ignorat el Valencià, per cert una idioma oficial, comprendrà que les seues declaracions semblen un poc... partidistes.

Desconeixem que haja algun col·legi que eduque “soles” en un idioma –en Valencià?–, quan tots sabem que és obligat que quan un alumne finalitza l’educació obligatòria –en la Comunitat Valenciana– té l’obligació de dominar per igual les dos llengües (Valencià i Castellà); una realitat que vostè, com a parlamentària, te l’obligació de saber. 

Si ho sap –lo de l’obligació de conèixer les dos llengües– , i pesar d’això s’ha expressat com ho ha fet, vol dir que deliberadament, ha intentat “manipular”. I si no ho sap, vol dir que és un poc... ignorant.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada