divendres, 2 d’agost del 2013

Tots en contra del macroabocador



No al Macroabocaor celebra la paralització del projecte de la planta de Llanera
Escrit per Comarcàlia en Canal de Navarrés el 31/07/2013

La plataforma es felicita del canvi de postura d’alguns alcaldes
 
La plataforma ‘No al Macroabocador’ ha mostrat la seua satisfacció perquè en l’assemblea de dilluns del Consorci de Residus s’aprovara una proposta de paralització del projecte de la planta de Llanera, així com també demanar que es replantege tot el model de finançament i gestió.

D’esta forma agraeixen que “per fi, després de més de cinc anys molts alcaldes i altres càrrecs que havien defès la construcció del macroabocador i un model caduc de gestió dels residus, siguen ara conscients dels perills del que estaven proposant i complint amb el seu deure hagen paralitzat el projecte”. Però a més destaque que “aquesta no és una victòria de cap partit ni de cap persona, és una victòria dels ciutadans que durant més de cinc anys han manifestat la seua voluntat ferma amb manifestacions, al·legacions, signatures, recursos i participació en diferents actes”.

Esta actitud “ferma i conscient” asseguren des de la plataforma “és la que ha fet recapacitar a les administracions que han acabat per reconèixer que el projecte de Llanera era inviable ecològica, social i econòmicament”. Així i tot asseguren que “per la nostra banda continuarem treballant per a que aquesta paralització esdevinga una acte definitiu, demanant la protecció d’un entorn vital”.

Amb això confien que “no vinga alguna cosa similar i demanant i fent propostes per a un model sostenible de gestió dels residus que faça innecessaris els macroabocadors, les incineradores i altres barbaritats com la que es volia fer a Llanera”. A més afegeixen també que continuaran amb les actuacions judicials que han iniciat “per a garantir que els drets ciutadans es respecten i que la gestió dels residus es fa de manera correcta”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada