dijous, 7 de juny del 2012

Opinió

Estan en perill els jutjats


Gaspar Conejero Martínez

Les notícies són preocupants, a pesar de la bona voluntat de l’Alcalde i el President de la Mancomunitat. El Consell General del Poder Judicial, no més fa que parlar d’unificar –i reduir– el número de jutjats comarcals, concentrant la majoria a València. I es parla de suprimir, o be els jutjats de Xàtiva i Ontinyent, o suprimir-ne un dels dos.

Això fa que a nivell polític estiguen fent-se gestions, com ha donat a conèixer l’Alcalde i el President de la Mancomunitat, que ens han assegurat que el jutjat d’Ontinyent està segur. Però clar si es tracta de suprimir-ne un dels dos, es per a posar-se a tremolar.

Sobre el paper, la Vall d’Albaida, sembla que està en una certa avantatge sobre la Costera, ja que tenim més habitants, però ninguna de les dos comarques arriba als 100.000, que és com si diguérem el número imprescindibles per a tindre jutjat. Per una altra banda, Xàtiva està molt a prop de Alzira –que te jutjat– i no pareix normal tindre dos jutjats en uns trenta kilòmetres de distancia. Però…  ja sabem com se les gasta l’administració quan es tracta de decantar-se per Xàtiva  u Ontinyent a l’hora de posar un servei.

A banda de les gestions que a nivell polític puguen estar fent-se, alguns col·lectius xativins, ja estan conscienciant en els mitjans de comunicació, a l’opinió pública, sobre el perjudici que representaria a nivell econòmic per a la capital de la Costera, la pèrdua del jutjat. Estic segur que Xàtiva jugarà fort per a que no els suprimisquen els jutjats, i no cal oblidar que políticament tenen molt més pes que nosaltres. Ens hem parat a pensar el que representaria per a Ontinyent la supressió dels jutjats?

És cert que la última decisió la tenen el govern dels jutges, però Ontinyent tindrà que posar “tota la carn al foc”, lluitar i pactar encara que siga en el dimoni per a no perdre aquest servei; li va en això la supervivència com a poble. I la Mancomunitat –tots els pobles– no pot quedar-se al marge.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada