diumenge, 21 d’octubre del 2012

Falten 6 dies



 Presentació

27 d'octubre de 2012
a les 18:00 hores
local social el Llombo (Jaume I, 7-baix) d'Ontinyent
Segunda República y Guerra Civil, La Vall d'Albaida, 1931-1939, d'Antonio Calzado


el Llombo. Un altre llibre sobre la guerra...

Antonio Calzado. En efecte, un altre llibre més sobre la Guerra Civil. Estic completament segur que seguiran molts més quan iscam del túnel en què estem immersos.
No hauria de sorprendre ni fastiguejar que la Guerra Civil siga l’esdeveniment de la història contemporània espanyola amb major nombre de publicacions. Ha suposat la major fractura de la societat espanyola i la reunió dels grans símbols en què es divideix el món des de la Revolució Francesa.

el Llombo. Que aporta Segunda República y Guerra Civil: La Vall d’Albaida, 1931-1939?

Antonio Calzado. Aquesta publicació és el primer intent en el context valencià de superar els marges —algunes vegades completament estèrils— de la història local i analitzar un marc comarcal com una unitat administrativa, econòmica i social molt ben definida. A més a més es tracta, des de les aportacions més clàssiques i noves de la historiografia i beneficiant-se de l’obertura i facilitats de consulta d’arxius i hemeroteques, d’estudiar dos moments claus de la història espanyola, que en certa manera han acabat per constituir meta–relats gairebé mítics, en una zona geogràfica en bona part allunyada dels paràmetres més habituals: una comarca conservadora amb forta influència del catolicisme (cultural, polític, social) sobre la qual es podia estudiar els efectes de la democratització de masses que va suposar la República, la revolució social dels primers mesos de la guerra i la història social d’una rereguarda majoritàriament antirepublicana durant la Guerra Civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada