dimarts, 28 de juny del 2011

Un nou llibre del Llombo


El Llombo prepara una gran novetat editorial

L’Associació de Veïns el Llombo prepara a hores d’ara una novetat editorial que, sense cap mena de dubte, serà una de les notícies culturals de la tardor.

El llibre, que porta per títol El gran llibre dels malnoms. Els malnoms d’Ontinyent a través de la Història recull diversos milers de malnoms, des de l’Abaixador al Zurdo de la Mora. El cos central del llibre esta ordenat com un diccionari, i hi ha ingent quantitat de referències de la major part dels àlies. L’obra és del lingüista Josep Sanchis Carbonell, qui s’ha passat recollit material durant més de dos dècades, i ara, a la tardor de 2011, serà quan veurà la llum. 

A més a més, en el llibre també hi ha una sèrie de documents que fan referència als malnoms. La particularitat d’aquestes actes és que són dels últims 500 anys en la vida ontinyentina, la qual cosa abunda en la pretensió d’una obra que serà capital per conéixer com era el poble en els darrers segles. Per a aquest apartat, l’autor ha comptat amb la col·laboració de Vicent Terol i Tomàs Bordera, de l’Arxiu Municipal d’Ontinyent (AMO).

En un temps en que el castellà avança a tot arreu, l’Associació de Veïns el Llombo aposta per continuar en valencià la seua tasca cultural, i a més a més, ho fa donant un pas endavant. El gran llibre dels malnoms és, sense cap mena de dubte, el llibre més ambiciós de les prop de tres desenes d’obres que fins ara ha editat l’Associació, unes en solitari i altres en col·laboració.

Així ho han entès també les societats que vetllen per preservar les nostres arrels. L’obra, comptarà amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i del Museo d’Etnologia. Tindrà 320 pàgines i costarà 18 euros, si bé els socis, com és tradicional, tindran un preu especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada