dilluns, 6 de juny del 2011

Ontinyent

Es posposa 20 dies l’elecció de l’alcalde o alcaldessa del poble

La taula de la discòrdia, l'1-2-B

L’elecció de l’alcalde o alcaldessa per a l’Ajuntament d’Ontinyent es posposa vint dies, fins l’1 de juliol. La mesura ve donada pel fet de que una acta (la del districte 1, secció 2, taula B; és a dir, del Lluís Vives, al Llombo) es van equivocar fent-la i tots (presidenta, secretària, interventors i apoderats del diferents partits polítics que concorrien a les eleccions) la van signar sense adonar-se’n que estava malament. 

L’errada té la seua importància. Compromís va traure el tercer regidor pels pèls. I l’equivocació li fa perdre el regidor que passa al PSOE. El que va passar fou que els vots d’Esquerra Unida se li van apuntar a Compromís, i a Compromís els vots d’Esquerra Unida. 

La Junta Electoral Local va fallar desestimar l’al·legació de Compromís perquè el que val a tots els nivells és l’acta. Aleshores, Compromís va recórrer a la Junta Electoral Central, qui ha fallat en el mateix sentit.

Cal dir que tots els partits polítics d’Ontinyent diuen i tenen clar i assumit que es tracta d’un error. 

Hui, s’ha publicat al BOE la proclamació dels regidors electes. Ara, no cap el menor dubte, que Compromís presentarà un recurs Contenciós–Administratiu que, en qualsevol cas, deurà estar abans de que finalitze el mes. 

En cas de que el recurs fora desfavorable, quedaria una última opció, com seria recórrer al Tribunal Constitucional. De moment, la correlació de forces està, fins que es resolga el cas: PP, 10 regidors; PSOE, 8 regidors; Compromís, 2 regidors i Esquerra Unida, 1 regidor. Aquesta correlació no es correspon al que va eixir a Ontinyent el passat dia 22 de maig, que van ser PP, 10 regidors; PSOE, 7 regidors; Compromís, 3 regidors i Esquerra Unida, 1 regidor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada