dimecres, 29 de juny del 2011

Lina Insa segueix

Lamentablement, Lina Insa no vol entendre res

Lina Insa

De hui a tres dies, Ontinyent tindrà nou alcalde. Serà 20 dies després que la majoria de consistoris arran l’equivocació d’una taula i posterior recurs per incidència directa en el número de regidors a repartir.

La setmana de les eleccions, amb la pèrdua de la majoria absoluta del Partido Popular, vam dir que Lina Insa deuria d’anar-se’n i ho vam argumentar. En les darreres setmanes han segut diverses veus els que han dit el mateix. Compromís, per asseure’s a parlar amb el PP, exigia que Insa se’n anara o no hi havia acord. El PP, aquest passat cap de setmana ha nomenat els càrrecs entremitjos a nivell de la Generalitat. Dels no-nomenats, salta a la vista que Insa no està.

Insa va arribar al PP després de comprometer-se a anar en el PSOE en les eleccions de 1995. Era la número 4. Però el PP no tenia cap de llista i li van oferir encapçalar la formació. No s’ho va pensar. Va canviar de formació política. Aleshores, al País Valencià manava Eduardo Zaplana. Amb el polític de Cartagena, Insa s’entenia la mar de bé.

Però Zaplana va pujar a ministre amb Aznar. I se’n va anar a Madrid. En València, Francisco Camps era el nou virrei. Va començar a moure cadires per posar els seus, entre els quals no estava Insa. I no està.

Paral·lelament, a nivell local, després d’obtenir els millors resultats en 2003, va traure majoria absoluta en 2007 amb el 43% del vots totals. El seu mandat ha segut una successió de despropòsits. Tant, que mentre el PP ha pujat al País Valencià i a l’Estat espanyol, a Ontinyent ha baixat. Els resultats han segut un mèrit de Lina.

Un polític deu saber quan se’n ha d’anar. No és el cas. Dos eleccions perdent vots i la pèrdua de confiança i de suport en els seus superiors devien d’haver-la fet veure que és una política que va a la baixa. En definitiva, que és un cadàver polític. Que té que anar-se’n pel bé d’ella, del seu partit i d’Ontinyent. Quin paper poc jugar en l’oposició, si sent alcaldessa no ha aconseguit el que es proposava? El PP podia començar a treballar pensant en el demà i en els possibles candidats, però estaguent ella això no és possible. I el poble, amb la capacitat de crispació que ha demostrat, té ganes de passar pàgina... però està ella.

Després de ser una mala alcaldessa, ara, a l’hora d’anar-se’n, tampoc sap jugar el paper que li correspon. Sembla que no entén res. Decididament hi haurà que convindre que res del que fa està bé i la història del poble la jutjarà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada