diumenge, 5 de juliol del 2015

El dia 14 de juliol


El cantautor Vicent Savall actua al Llombo

Vicent Savall Vidal (de Vikipèdia)

Vicent Savall Vidal (BellreguardLa Safor1944) és un cantautor valencià en llengua valenciana. Ha rebut el primer premi del Certamen de Musica Lleugera d'Almàssera (2001) i el segon premi del Certamen de Musica Lleugera d'Almàssera (2000).

Biografia

Als sis anys s'inicià en el solfeig i aprén flautí en el Cercle Musical. En els franciscans en Benissa tingué ocasió de conéixer les modulacions del cant gregorià. Als 18 anys, a meitat de la dècada dels 60, fruí en París d'un gran però curt èxit eixint en el programa de la TV francesa "Le Petit Conservatoire de la Chançon" que s'emetia en directe per a FrançaBèlgicaLuxemburg i la Suïssa francòfona, fet que li va permetre signar un contracte discogràfic amb Eddy Barclay i un altre cinematogràfic amb el grup Scopitones. Actuà al prestigiós Teatre Olympia (París) junt a la llegenda del Soul Pétula Clark, al Téatre Capuccine, a la Misión Espanyola, a la sala Wagram, a l'emissora Europe n. 1, etc.
En ple treball de gravació començà a tindre problemes auditius que desencadenaren en una greu malaltia, en aquella època sense solució i que va acabar amb un futur musical prometedor, perdent quasi totalment l'audició i havent de tornar a casa. Per culpa d'esta malaltia, deixà de compondre musica durant més de vint anys fins que els avanços enmicrocirurgia permeteren guarir-lo, reprenguent l'activitat. Llavors torna a compondre temes i tocar de nou i és a meitat dels anys noranta quan tornà a editar treballs, mantenint-se en actiu fins a l'actualitat.
En 2012 va editar un disc en homenatge al botànic Joan Pellicer.

Discografia

  • "De les serres a la mar" (1995), presentat al Palau de la Música de València.
  • "Sentiments" (1996), presentat al Palau de la Música de València.
  • "Ausiàs March" (1997). Musical presentat al Palau de la Música de València.
  • "Els Borja" (2000). Musical representat a la Casa de la Cultura Marqués González de Quirós, a Gandia (Valéncia).
  • "Senzillament...Amor" (2000), presentat al Teatre Antoni Ferrandis de Paterna (València).
  • “A ritme de cor” (2002).
  • "Al-Azraq" (2004). Musical.
  • "La Casa Vella" (2005). Recopilatori de la seua discografia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada