divendres, 11 de juliol del 2014

Per demanar que no quede



 Socorristes en el Pou Clar
 
 

La policia municipal creu convenient posar socorristes en el Pou Clar. Una petició a la que de seguida s’ha sumat el PP: “el PP també demana socorristes per a el Pou Clar”.
Com a mesura de seguretat no està malament, però bastant sovint s’oblida que el Pou Clar és un paratge natural, on pot acudir qualsevol persona, al llarg del dia –i de la nit–; i on alguns van durant tots els dies de l’any que fa bon oratge.
Un paratge en el que possiblement? te més competència la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que l’Ajuntament d’Ontinyent.
Sincerament crec que alguns no saben el que damanen i altres no saben que fer per agafar protagonisme. I, segurament, la majoria d’ells, no han fet ús mai, del Pou Clar, ni de la piscina municipal.
Algú dels peticionaris s’ha parat a pensar (en cas de ser possible) quants socorristes farien falta per controlar el pou dels Esclaus, el Pou Clar, el pou Gelat, el pou de la Reixa, el pou Fosc i el pou dels Cavalls?
Durant quantes hores al dia estarien els socorristes, de 9 a 20 hores; de 8 a 21 hores? Desprès d’eixe horari, ja no es podria prendre el bany? Quí controlaria els accessos per a que ningú accedira al recinte?
I tenen la barra de comparar un recinte natural amb la piscina municipal, que és un recinte tancat de 50x25 metres, on no hi ha trampolins, i està prohibit pegar bots.
Estarà prohibit tirar-se a l’aigua des els trampolins naturals que són les roques, un dels principals encants del Pou Clar? No és podrà banyar en el pou Fosc, que obligatòriament tens que botar com a mínim d’uns 2 metres d’altura?
Els paratges naturals són això, naturals, verges. I amb una mínima ullada, qualsevol pot detectar els perills que tenen, que evidentment en tenen; sobre tot quant u no està en condicions, no coneix el recinte, va soles o el recinte està “massa solitari”. Això és perillós!
De xiquet acudia al pou l’Olleta en mon pare, i desprès durant més de 20 anys al Pou Clar. En tot eixe tems, no recorde cap ofegat en hores punta en els recintes habituals. Si recorde –els mirons– traure a molta gent que en un moment donat estava en perill d’ofegar-se, però generalment l’ incident no passava a majors. Per contra, si recorde ofegats en hores més tranquil·les i en llocs més solitaris. Si no estic equivocat, en els darrers 40 anys han hi hagut 4 ofegats al pou l’Olleta per un solament en el Pou Clar (en primavera).
Posats a demanar, per que no incloem socorristes per a tot el recinte del pou l’Olleta, o dels Viverets, o el barranc de Morera, o el pou del Canyís.


                                                 Gaspar Conejero Martínez

1 comentari: