dilluns, 17 de desembre del 2012


Espanya és Uganda


Estem  aconseguint-ho. Espanya s'apropa a Uganda

    1979. No recorde ni el mitjà de comunicació ni l’humorista, però sí la vinyeta. A l'Iran ha triomfat la revolució islamista que encapçala l’aiatol·là Khomeini. Hi ha una gentada que segueix al clergue des de finals del segle XX cap a l’Edat Mitjana.

2012. Hi ha un país, l’estat espanyol, governat per la dreta antiquada, casposa, radical i fora de lloc. Amb un ministre d’Educació, José Ignacio Wert, encabotat a tornar arrere 50 anys (al franquisme); un altre, el de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, a remuntar-se 100 anys (a la immobilista monarquia), i amb un govern entestat a tornar al segle XIX.

Dilluns 10 de desembre, la Unió Europea va posar fi a unes negociacions que portaven 30 anys! produint-se. Hi havia acord en el sentit que patentar un invent o descobriment seria vàlid per a tota la UE. Fins ara calia anar país a país amb un cost considerable, 36.000 euros, quantitat estratosfèrica si la comparem amb els EUA, on costa 2.000 euros. L’acord europeu, a banda de simplificar la gestió, rebaixava a 6.500 euros el registre d’un invent.

Però no hi va haver unanimitat. Hi van estar d’acord 25 dels 27 països. Dos estats hi van votar en contra i quedar al marge. Espanya i Itàlia. Motiu? Perquè les patents podien fer-se en anglès, francés i alemany. Quedaven el castellà i l’italià marginats? No. En primer lloc, podien fer-se en qualsevol de les tres llengües perquè el nombre de registres de qualsevol d'aquests països (Gran Bretanya, França i Alemanya) supera àmpliament al de la resta. Paral·lelament, la petició podia presentar-se en castellà, i posteriorment, si un volia, l’acord és podia traduir al castellà gratuïtament. Doncs bé, els diputats del PP, i en aquest cas també el PSOE (excepte una diputada catalana, que es va abstenir), hi van votar en contra perquè el castellà quedava marginat. D’aquesta forma, per a qualsevol ciutadà espanyol que vullga registrar un producte, li resultarà molt més costós i laboriós. Crec que, en aquest cas, sobren tots els comentaris i totes les valoracions. Que inventen ells (els europeus) perquè nosaltres hem travessat ja la línia que ens porta de cap a Uganda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada