divendres, 28 de desembre de 2012

Punt de vistaJuan A. Puchades, president de la Mancomunitat

Maneres de trair al poble

Juan Puchades, president de la Mancomunitat

Estem farts. De polítics com Juan A. Puchades, recent president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i que, se suposa, va ser elegit per al càrrec per defensar els interessos dels ciutadans de la comarca. Però no. El president de la Mancomunitat, seguint els dictats del PP, ha claudicat de bones a primeres donant una punyalada trapera als veïns de la Vall per acontentar a uns pocs líders? polítics del seu partit i que tenen ves a saber quines obscures intencions en el tema del fem.  

L’Associació de Veïns el Llombo ja va explicar en aquest blog en poques paraules tota la problemàtica que envolta la recollida del fem. Hi ha una empresa (Recisa) que s’encarrega de recollir i gestionar els residus. Té contracte en vigor i qualsevol canvi, com expulsar-la de prestar el servei, comporta una penalització que tenim que pagar els veïns. En paral·lel, la Mancomunitat va aprovar fa anys un Pla de Minimització de Residus. És veritat, però, que no s’ha fet res, com en tantes altres coses. Però vam ser els primers en aprovar un pla pioner i si la Generalitat vol, es pot reactivar de hui per a demà. 

Estem farts. Perquè no. El Consorci (que agrupa cinc comarques, la Vall d’Albaida, la Safor, la Costera, la Canal de Navarrés i el Vall d’Aiora) ha atorgat el servei a una empresa, Vytrusa, que és una Unió Temporal d’Empreses, però que darrere la qual està la multinacional Fomento de Construcciones y Contratas. 

Ací és on clama al cel el paper dels polítics i de l’empresa. Per fer el mateix, punt per punt, que fa ara Recisa, volen cobrar 45 euros més per família. I l’ecoparc d’Ontinyent, en lloc de poc més de 100.000 euros, té que pagar més de 300.000 euros. Exactament pel mateix. 

El PP li ha donat la volta al bo de Robin Hood. Aquell robava als rics per donar-ho als pobres. Ara, és robar als pobres per donar-ho als rics. 

I en aquesta història, el recent president de la Mancomunitat s’ha cobert de glòria. Claudicant abans de començar. Desconeixem si va amb el cap alt en el seu càrrec de president de la Mancomunitat, però el que sí sabem és que el cap alt i la dignitat són, en aquest cas, incompatibles. 

Per aquest motiu, l’Associació de Veïns el Llombo el considerarà a partir d’ara persona no grata. I sí, ja sabem que som una entitat menuda, molt menuda, però ni vosté ni ningú ens pot passar per damunt de la nostra dignitat ciutadana. Sàpiga, que pel Llombo, és vosté un polític que mai devia d’haver-se dedicat a la cosa pública, perquè és d’eixos personatges que fan de la política una funció detestable. La seua actitud és tot el contrari que la que defensa Santiago Arévalo, l’alcalde d’Enguera, qui s’oposa aferrissadament en les condicions actuals a entrar al Consorci, quan ell també és del PP i, a més a més, vice-president del Consorci. I és que hi ha maneres de treballar o de trair a la ciutadania. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada