dijous, 30 d’agost del 2012



Incendis forestals
Adéu a les serres valencianes
En el moment d’escriure estes línies, els noticiaris informen que s’ ha “controlat” uns incendis forestals en els termes de Benicolet, Albaida i Benissoda; a demés se’n han detectat altres en els termes de Manuel i rodalies, que segurament quan estes línees estiguen al carrer, també estaran ja controlats. 

Que en estiu es produïsquen incendis forestals, entra dins de la normalitat; però es que abans de produir-se els incendis anomenats, en la Comunitat Valenciana,en el que va d’estiu  –els incendis forestals– ja havien arrasat més de 61.000 hectàrees de massa forestal. 61.000 hectàrees, quasi res?

Açò ha passat quan des de principi d’estiu, totes les previsions meteorològiques, anunciaven un estiu sec i calorós, i que els nostres boscos tenien totes les condicions favorables per a que el vent de ponent els encenguera.

Si els nostres governants estaven avisats del perill d’aquest estiu, per què no es van prendre les mesures adequades?

No és que no es prengueren mesures; és que damunt, el govern valencià, en el seu dia,  va aplicar retalls a unes partides, que mai devien d’haver-se retallat, i una d’elles era la de la protecció dels nostres boscos. I el resultat ha segut catastròfic! I això que encara no s’ha acabat la calor.

Quants diners valen 65.000 o 100.000 hectàrees de massa boscosa arrasades? Quants diners ha costat l’extinció dels incendis? Més diners dels que s’han estalviat en els retalls?

Algú pot dir que en política es tenen que prendre decisions, i que de vegades u s’equivoca. És de veres, però es que els responsables de ara, són els mateixos que en 1994 –quant es van encendre les nostre serres–, clamaven contra l’altre partit, i al·legaven que ells si que sabien com tenien que gestionar els boscos.

Ara ja ho hem vist!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada