divendres, 17 d’agost del 2012


“Sanidad excluye la medicación del colesterol por debajo de 320 si no existe riesgo cardiovascular”

“La Sociedad Española de Cardiología (SEC) rechaza que la conselleria ordene al médico el nivel de inicio del tratamiento y los fármacos a elegir”


La sanitat en crisi


 En l’article de premsa venia fotocopiada part de una circular amb el logo de l’Agència Valenciana de Salut, on es llegien les recomanacions.

En dies posteriors, es van succeir les declaracions de polítics, col·lectius mèdics i, evidentment, els responsables volen justificar el que és injustificable. Però el mal ja estava sembrat en aquells col·lectius afectats pel problema. 

En què podia afectat esta mesura a tot aquell que tenia 280 de colesterol i ja estava medicant-se diàriament? Li suprimirien el tractament?

Afortunadament els professionals sanitaris s’han mostrat contraris a l’aplicació d’aquestes directrius, al·legant que, la salut dels seus pacients era exclusivament responsabilitat d'ells.

Fins a hui, sembla que la cosa no està clara del tot en el que afecta als que pateixen de colesterol alt. Però si que hi ha un fet constatable, i es que amb l’excusa de la crisi, estan desmantellant la sanitat pública.

Primer va ser la pujada del cèntim sanitari sobre els carburants (quatre cèntims i mig per litre als valencians), desprès va ser la no suplència dels metges, desprès el no pago a les farmàcies, desprès el “copago” (més be repago) farmacèutic, desprès la supressió de les ambulàncies, desprès les llistes d’espera, desprès el no pagament a les residències de majors, desprès...

Segurament, per justificar aquests retalls, ens diran això tan repetit que: “hem viscut per damunt de les nostres possibilitats”.

Un altre dia parlarem de: “qui es el que ha viscut per damunt de les seues possibilitat”. Que evidentment alguns hi ha. Sobretot de la classe política.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada