María José Reig, es elegida presidenta de l’Associació de Veïns
L’Assemblea anual de socis, celebrada el dia 12 de març de 2011 a la seu social del Llombo ha elegit a María José Reig Sanchis com a presidenta de l’entitat per als propers dos anys. Reig substitueix a Pep Barberà Coll qui ha estat al front de l’Associació els darrers tres anys.
La afluència de socis va ser superior a les darreres convocatòries |
La reunió ha contat amb una assistència de socis superior als darrers anys i ha transcorregut en un ambient calmat. Després de llegir el secretari l’acta de la darrera sessió, la qual s’ha aprovat per unanimitat, Pep Barberà ha donat a conéixer el balanç de gestió, en el qual ha destacat la publicació del llibre Vivencias de la guerra y de la represión, de Rafael Reig Silvaje; l’edició dels quatre números de la revista el Llombo i l’exposició de pintura de Manuel Vidal Soriano.
Tot seguit, Paco Mollà ha donat els comptes de l’Associació. En 2010, al no hi haver comissió de festes, els números que s’han donat han estat globals i sorprén agradablement que a pesar de les moltes activitats dutes a terme en l’any passat, s’ha tancat l’exercici amb un superàvit de 936 euros. Això ha estat possible gràcies a una cerca constant de patrocinadors i a una política econòmica de l’Associació molt espartana.
En concloure l’exposició del que ha donat de sí l’any 2010, s’ha tractat el tema de la renovació de càrrecs. Com és habitual al Llombo s’ha preguntat si entre els assistents hi havia algun candidat a formar part de la junta directiva, i tot seguit s’ha donat lectura a la candidatura que presenta el Llombo, la qual ha estat ratificada per aclamació i queda com segueix:
Presidenta: María José Reig Sanchis
Vicepresident: Guillem Llin Llopis
Secretari: Antoni Tortosa Silvestre
Tresorer: Paco Mollà Fita
Vocals: Mercè Pagés Guimerà
Vocals: Mercè Pagés Guimerà
Pep Barberà Coll
Paco Garrido Amo
María José Reig és converteix en el seté president de l’entitat, i és la primera presidenta de l’Associació de Veïns el Llombo, tot just quan es compleixen vint anys de l’Associació.
Posteriorment s’han abordat els temes dels calendaris d’activitats i el pressupost del col·lectiu. Però ací hi ha una novetat negativa. Com a conseqüència d’haver estat eliminada la subvenció que dona l’Ajuntament, no n’hi ha ni un ni altre, per quan es funcionarà dia a dia, i depenent de les disponibilitats econòmiques de cada moment. Així, s’ha confirmat ja que en 2011 no hi haurà festa el 9 d’Octubre, en que l’Associació des de 1990 celebra la festa dels valencians. Encara que ens resulte molt dur, no queda més remei que ser conscients de la realitat i el colp baix de l’Ajuntament negant la subvenció fa mal, però eixirem endavant. També l’excursió tradicional del primer de maig, on estaven recorrent any a any els castells de la rodalia, s’ha suspès.
El Llombo prepara actualment una visita molt més propera i econòmica que en saber-se els detalls, s’anunciarà oportunament. Així mateix, estan confirmats els quatre números de la revista el Llombo (el primer d’ells, el de primavera, apareixerà aquesta propera setmana) i l’edició del llibre dels malnoms, de Josep Sanchis Carbonell. Aquesta obra estarà cridada a ser un referent del poble en una expressió popular de primer ordre com han estat al llarg dels segles els sobrenoms. I també està previst, en haver aconseguit finançament, per organitzar una exposició sobre les cases de camp, de la qual s’oferirà més informació tant prompte puga saber-se.
Com a final, s’ha mostrat als assistents la pàgina de l’Associació en internet. Tot i que l’Ajuntament no ens ha posat la connexió, promesa, hem aconseguit mostrar al veïnat les diferents possibilitats que ofereix aquest espai.
(Fotografia de María José Reig en la pestanya "l'Associació" on figueren els presidents)
Presentació d’Assignatura d’història, de David Mira
Tot seguit ha tingut lloc la presentació de l’opuscle Assignatura d’història, de David Mira Gramage. És tracta d’un llibre de poesia, escrit la fatídica nit del 23 al 24 de febrer de 1981, en les hores més incertes de la democràcia. L’obra, tot i que estava premiada, permaneixia encara inèdita. Té un preu de 3 euros, excepte els socis, que els costa un euro.
David Mira i Pep Barberà |
Durant la presentació han parlat David Mira i Pep Barberà, qui han rememorat aquells dies d’incertesa i expectativa, quan fa trenta anys que han passat. Finalment, un vi d’honor ha tancat l’acte, en que els assistents han pogut departir en animada tertúlia parlant d’aquest tema i, també, de qualsevol altre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada