dilluns, 3 d’abril del 2017

Dos anys!!!

Banys de don Lisardo:
l'Ajuntament segueix desfullant la margarita

Entrada als banys


Dos anys. Dos anys que els propietaris del paratge els Banys de don Lisardo van decidir oferir a l'Ajuntament d'Ontinyent el donar el lloc a canvi de res. I en aquest temps (730 dies) no ha hi hagut forma d'aconseguir que des del Consistori ontinyentí es pronuncie amb claredat sobre el assumpte, malgrat els diversos requeriments que ha fet l'Associació de Veïns el Llombo, que fa de portaveu dels propietaris. 

Els Banys de don Lisardo és una parcel·la que hi ha en el barranc de Morera (el barranc Gran) i fou el primer lloc on en Ontinyent es prenien els banys amb efectes terapèutics i venia gent de fora a estiuejar i a passar les vacances. Fins que una riuada en 1922 va escombrar el paratge i va quedar en desús. 

Els banys estan en runes, però el paratge és molt bonic

És propietat de la família ontinyentina Miquel-Calatayud, que tot i que s'ha dispersat per l'Estat espanyol (Barcelona, Dénia, Madrid...), segueix tenint un dels seus referents en el poble. No debades, el pare dels actuals propietaris fou Jaime Miquel Lluch, qui va ser alcalde d'Ontinyent de 1949 a 1958.

En abril de 2015 es van posar en contacte amb el Llombo per oferir els banys. L'Associació va parlar amb l'Ajuntament, qui va demanar els preceptius informes tècnics per veure què deien. 

Els informes dels tècnics es van mostrar a favor de la cessió que, recordem, es fa a canvi de res. 

En el barranc de Morera es troben els Banys de don Lisardo

En aquest temps, ha mort el germà major, Jaime, que era científic i va treballar en un programa sobre l'envelliment en la NASA. A hores d'ara, segueixen esperant una resposta que no arriba. 

L'última citació al Llombo per parlar sobre el tema, se'ns va dir per part dels responsables municipals que hi havia problemes per aconseguir un bon accés, dificultat a la que vam respondre que ahi és on es veu un bon polític, front a un entrebanc. Després, la boira silenciosa s'ha escampat sense donar cap resposta. Així han passat dos anys, o 730 dies, d'uns ontinyentins que volen donar al municipi un paratge singular i bonic i l'Ajuntament no troba temps ni per dir ni sí ni no. 

Els polítics d'Ontinyent estan deixant en un pèssim lloc el nom del poble al no pronunciar-se amb claredat en un assumpte que hauria d'estar clar fa molt de temps. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada