dilluns, 11 de juliol del 2016

Reedició del llibre

"Mort i repressió a Ontinyent (1936-1944)"
ja està al carrer



La segona edició del llibre Mort i repressió a Ontinyent (1936-1944) està ja al carrer. L'edició, corregida i ampliada, compta amb 250 pàgines, mentre que la primera tenia 120 pàgines. 

Encara que siga un obra incompleta (és impossible aconseguir que siga completa, perquè falta molta informació), s'ha fet un esforç absolut perquè apareguen recollit tots els noms que ha quedat constància, tant d'un bàndol com de l'altre, en la vintena de llistats que apareixen.

Aquestes relacions s'han obtingut de la recerca per esbrinar els ontinyentins morts en el front de batalla, i que han estat els gran ignorats i les víctimes anònimes del conflicte armat. Si bé s'han obtés prop de 200 morts en el front, queda clar que no estan tots, per quan de segur la xifra va ser superior a les dues centenes. 

La portada recull el poble en primer terme, i al cel una violenta tronada amb els núvols negres, molt negres. A més a més, el campanar de la Vila, referent pels ontinyentins que van anar a la guerra, apareix com si estigués enderrocant-se, realitat que no sabien si tornarien o no, per donar a entendre el que el poble va viure en aquella època. 

El llibre es pot comprar a La Llibreria (C/ Martínez Valls), Juanvi (Av. Jacinto Benavente) i al local de l'Associació de Veïns el Llombo (C/ Jaume I, 7-baix). El PVP és de 15 euros. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada