dimecres, 25 de març de 2015

L'hospital de nouEl nou hospital

Fa un grapat d’anys, quan estàvem a punt de començar la campanya electoral de les municipals i autonòmiques de 2007, des de l’Associació de Veïns el Llombo vam encetar una campanya per tal de demanar la construcció d’un nou hospital que suplira al del xalet de les Boles. Sabíem que era competència de la Generalitat, però volíem que els candidats locals s’hi implicaren en el nou projecte. Allò va ser tot un èxit.
Tots, tots, tots els partits, des del més gran fins el més menut, van dir que SI; que si guanyaven construirien l’hospital. Evidentment, va guanyar el partit més gran, el que portava governant la Generalitat des de 1995. Aquella campanya, pel que fa referència a l’hospital, devia traure els colors a més d’un polític, ja que va resultar patètica. I ací cal assenyalar al que ha tingut la responsabilitats de governar, o siga el PP.
Va vindre el senyor Blasco a presentar el projecte del futur hospital: primer mini –però en tots els serveis– i després van anar fent-lo gran a mesura que la gent criticava el projecte. L’Ajuntament va adquirir uns terrenys –a cost zero– en el lloc més conflictiu d’Ontinyent: al costat del riu i a cent metres de la depuradora. Es va col·locar un cartel de més de 50.000 €. I per si no hi havia prou, va vindre el senyor Camps a presentar la maqueta. Però de l’hospital no s’ha sabut res, i el problema va vindre pels terrenys adquirits a cost zero: Sí, sí zero euros! Però això ja és història.
D’això ja fa dos legislatures, i és l’hora, davant la proximitat de les eleccions municipals, de recuperar el tema de l’hospital. I de que els polítics locals “es mullen”. I com em dit en diverses ocasions, l’excusa de que no hi ha diners, això no ens val, per què sabem que la Generalitat te diners per a el que vol.    
  
Si fa huit anys, la Generalitat va acceptar la necessitat de construir el nou hospital, ara, huit anys desprès, la necessitat és més gran, i això no ho diem nosaltres, ho diu fins i tot el Gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i Director de l’Hospital Lluís Alcanyís Sergio García, que en una entrevista en el diari Levante (7-3-2015), i desprès de fer menció varies vegades a l’hospital d’Ontinyent, sobre queixes en el menjar o la reforma de la planta baixa del hospital, a una pregunta del periodista afirmava:
P) ¿Qué reivindica al Consell?  
R) Esta semana se ha inaugurado el hospital de Llíria y en breve le tocará el turno a Gandía. Nosotros pedimos una infraestructura nueva en Ontinyent, una reivindicación histórica que no hemos dejado de solicitar. Ahora hay una polémica en cuanto a la ubicación en la que no entramos. En el caso del Alcanyís, para ser un hospital...
Aquesta afirmació no la fa un qualsevol, ho diu un professional capacitat de la Sanitat i coneixedor de la problemàtica.
Quan demanem un nou hospital, cal puntualitzar que no es tracta d’un hospital de nova creació, que necessita tot l’equipament, estem demanant un nou edifici on ubicar els serveis del xalet de les Boles, i poder millorar-los, ja que l’actual hospital s’ha quedat deficient, encaixonat dins del poble i amb poques possibilitats d’ampliació. I el Lluís Alcanyís està massificat i en unes llistes d’espera excessives. Sense cap dubte, el nou hospital milloraria el servei sanitari de l’àrea de salut Xàtiva-Ontinyent, contribuint a millorar el servei en el Lluís Alcanyís.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada