dimarts, 4 de febrer del 2014

Una informació incompleta



Pressupostos participatius

D’ací a pocs dies, i per primera vegada, es durà a terme la votació per a que la ciutadania elegeix-ca els projectes que crega més importants per a Ontinyent, inclosos dins dels pressupostos participatius. Entre les propostes presentades figura l’ampliació del centre cívic el Llombo. Aixina com sona.

Des de el primer moment que vam vore publicades les possibles inversions, vam pensar que l’anunci com ampliació del centre cívic el Llombo donava peu a una mala interpretació, com desprès hem pogut constatar, i li em tingut que aclarir a alguna gent que ens ha dit: “Encara voleu més coses els del Llombo?”. “Que no teniu prou?”.  Dons be, fins on nosaltres sabem sobre l’ampliació del centre cívic, en la reunió que es va dur a terme fa uns mesos, davant alguns concejals de l’equip de govern i representants d’algunes associacions de possibles futurs usuaris, l’ampliació del centre consistia en:

El centre cívic seria ampliat afegint-li la planta baixa del costat –i es suprimiria el lloguer que actualment ocupa el Casal Jaume I– i en la planta baixa resultant, a més del centre cívic el Llombo, l’Associació de Veïns i el grup de Teatre d’Ontinyent, serien ubicades totes les associacions que actualment tenen la seu en el Casal i alguna més.

Volem puntualitzar que l’ampliació es va vendre com econòmicament avantatjosa per a l’Ajuntament, ja que, si be es cert que totes les esmentades associacions tindrien un lloc propi, compartirien llocs comuns, llum, calefacció i fins i tot conserge. Un fet que estalviaria costos.

Una proposta que en eixe moment no va ser qüestionada per ningú dels assistents. I que, si be per a l’Associació de Veïns significava perdre una certa independència, la proposta ens va parèixer interessant per a el nostre barri i per a Ontinyent, per l’estalvi que significava per a l’Ajuntament.

Malauradament, com hem dit al principi, el missatge no s’ha donat com calia, i el que en realitat era una reunificació de serveis s’ha quedat soles en ampliació –volem pensar que tots s’ha fet sense cap mala intenció– un fet que li restarà possibilitats d’eixir aprovat, ja que la gent sol quedar-se amb el primer missatge que rep, i per tant, ara és difícil fer canviar el sentit del vot.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada