dimarts, 18 de febrer del 2014

La Generalitat i el Valencià



Vivan las caenas
josep miquel bausset


És aquest el crit i l'esperit dels absolutistes d'ara fa 200 anys, el que caracteritza el Govern de la Generalitat del País Valencià!
Davant l'autoritat científica de les Universitats de tot el món, el PP valencià s'obstina a menysprear la ciència! I és que l'últim atac de la Generalitat a l'AVL i a la llengua d'aquest País, està motivat, primer per la por a perdre les eleccions de l'any que ve, segon, per distraure'ns i amagar els casos de corrupció i finalment per l'esperit espanyolista d'aquest partit. Un partit que menysprea allò que diu defendre!
I és que el passat dia 12, el senyor José Císcar, vicepresident del Consell, deia, referint-se al dictamen que havia de fer el CJV, que «acataremos lo que digan los órganos estatutarios que nacen del Estatut de Autonomia». Però quin cas ha fet la Generalitat a l'AVL? Per què no han acatat les decisions de l'AVL? L'AVL, no és també, com el CJV, un dels «organos estatutarios que nacen del Estatut de Autonomia»?
I és que el Govern de la Generalitat, sense cap sentit comú ignora i menysprea el que ha determinat l'AVL!
Senyor Fabra: L'Académie Française no té cap autoritat per dictaminar sobre el francès? I la Real Academia Española de la Lengua, no pot dictaminar sobre el castellà? Però es veu que amb el PP, l'AVL no pot dictaminar sobre el valencià! Algú entén aquesta absurditat?
La Generalitat ha fet el ridícul més espantós enfrontant-se a l'AVL, i negant la seua autoritat en matèria de llengua. Perquè a vore si ens entenem: segons l'article 41 de l'Estatut d'Autonomia, l'AVL és la institució normativa de l'idioma valencià!
El PP i la Generalitat han arribat al súmmum del ridícul en aquest sainet absurd! Com ha dit el bon amic Vicent Partal, «Com es concilia ser autoritat d'una cosa i no tindre l'autoritat de definir la cosa de la qual s'és autoritat?». Les decisions de la Generalitat en matèria de llengua són kafkianes!
Per altra part el PP se'n vanagloria de respectar sempre les decisions judicials! I per què no ha respectar mai les reiterades sentències del Tribunal Superior de Justícia Valencià, del Constitucional i del Suprem pel que fa a la unitat de la llengua? A més, les resolucions del CJV estan per damunt de les del Suprem i les del Constitucional?
El PP valencià sap massa bé que la llengua que parlem a Elx, l'Alcúdia, Manresa, Ciutadella, Alcoi o Lleida és la mateixa! Hi ha una unitat lingüística reconeguda per 46 sentències judicials i per totes les universitats del món! Però encara que no estiguera reconeguda la unitat de la llengua, és evident que a mi no em cal canviar de llengua quan passe el riu Sènia! Com al senyor Rajoy no li cal canviar de llengua quan va a Xile o a Colòmbia! La resta és ganes de prendre'ns el pèl i distraure'ns dels seus casos de corrupció! I també de fer el ridícul!

Información.es 14-2-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada