dissabte, 12 de gener del 2013


La heroïna de Newton

El passat divendres 14 de desembre, en Nord Amèrica, un descervellat entrava en un col·legi, carregat d’armes de foc, i matava a tirs a 27 persones, la majoria d’elles xiquets xicotets.

Posava els cabells de punta el relat de la mestra de 29 anys Kaitlin Roig (neta d’un valencià de Paterna), de com, quan va sentir els tirs, es va tancar en els retretes junt als seus 15 alumnes, i els va tranquil·litzar per a que no armaren soroll i així passar desapercebuts per a l’assassí, cosa que els va salvar la vida.

Però malauradament, van haver més heroïnes en esta tragèdia, si be no van tenir tanta sort com Kaitlin i els seus alumnes; van ser les mestres Victoria Soto de 27 anys i Anne Marie Murphy de 52 anys, que van morir acribillades a tirs protegint als seus alumnes. Quina lliçó de professionalitat i d’amor pels sues alumnes!

Una professionalitat o millor dit “dignitat”, que estic convençut que tenen el cent per cent del col·lectiu de professionals de l’ensenyament –entre ells els espanyols–, i al que des de fa uns anys, des de un sector de la classe política, estan intentant desprestigiar per tots els mitjans al seu abast.

Kaitlin, Victoria, Anne, heu donat una lliçó al món.

Ara caldria desitjar que els polítics que ens governen i els que intenten desprestigiar la vostra tasca, tingueren la meitat de dignitat de la que vosaltres heu demostrat, ja que, a pesar de totes les circumstàncies adverses per les que vos estan fent passar –ací–: desprestigi, baixada de sous, etc., no dubtaríeu ni un moment en fer el mateix, per defensar als vostres alumnes davant qualsevol incident per dolent que fora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada