dissabte, 10 de novembre de 2012

Carta oberta
Carta oberta al regidor de Benestar Social

Manuel Ruiz Felipe

Sr. Manuel Ruiz Felipe:

El 21 de maig de 2009, el govern municipal, aleshores en mans del PP, va posar en marxa el centre social i cívic el Llombo que venia a cobrir una necessitat imperiosa del barri del Llombo. Per aquest fet, hem estat, estem i estarem agraïts a la que en aquell moment era alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa.

Inaugurat el centre, però, se’ls va oblidar que existia. Durant els dos anys que van estar manant fins a les eleccions, no es va fer res al local.

El nou ajuntament que va eixir en les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, va designar vosté com a responsable de Benestar Social i, per tant, del centre social el Llombo.

Deixant de banda les actituds incomprensibles que el local està cedit a l’Associació de Veïns el Llombo fetes adés i ara per responsables municipals (des de l’alcalde Jorge Rodríguez, el primer tinent d’alcalde Josep Francés, el regidor de cultura, José Antonio Calabuig, o la seua mà dreta a la regidoria, Miguel Colorado) constatem una actuació molt deficient per part seua en la gestió del local.

Davant les nostres queixes, en diverses ocasions ens ha dit que no vol tancar el local. Doncs bé. A hores d’ara, a aquestes paraules seues donem la credibilitat que ens mereixen: serà per acció o per omissió, però ens pareix que vosté vol tancar el centre social i cívic el Llombo.

Si li sembla, fem una repassada a l’any i mig que porta al front de la regidoria pel que respecta al local.

Ha llevat a la conserge municipal que hi havia (l’altre local al poble hi ha dos conserges, i aquestes no les ha tocat) i, en el seu lloc, en el darrer any, ha posat fins a sis responsables del centre. D’aquests responsables, hi ha hagut de tot: bons, dolents i molt dolents i, en global, podem dir que el comportament general no ha estat bo: dies tancat sense avisar, no respectar l’horari d’obertura, abandonament de les tasques assignades... Fins i tot podem dir-li de hi ha hagut qui es dedicava a demanar diners als usuaris del local per xicotets capricis. Al respecte, li volem recordar, que el primer d’aquests responsables, va arribar al Llombo després que l’altre centre del poble l’hagueren rebutjat quan en el mateix tenia que fer tasques d’assistència en lloc de ser l’únic responsable. Sortosament, aquesta persona que va estar diversos mesos, sent la que més a durat de totes, fou un conserge atent, serio, i amb un excel·lent nivell de responsabilitat.

En 18 mesos, les activitats que vosté ha programat per al local han estat nul·les. Zero. Diem més, en la programació anual que comença en el mesos de setembre/octubre encaminades per a la tercera edat, no ha segut per haver posat ni una sola activitat al Llombo, quan l’altre local de característiques semblants que té l’Ajuntament al poble compta amb una bona oferta. Ni gimnàstica, ni curs de memòria... res de res. Què no és podia haver fet unes coses a un local i, algunes altres, a l’altre? Oblit? Negligència? Fet deliberat? Solament vosté sap la resposta.

Senyor Ruiz, en solament any i mig al front de la regidoria de Benestar Social li ha fet al local un mal molt gran, potser irreparable. Una bona part dels veïns que acudien al centre, ha pegat a fugir veient la nul·la seriositat que hi ha en ell, cosa que posem en el seu deure particular.

Ens pareix que és impossible haver fet una gestió més dolenta del local. A aquestes alçades de la legislatura, qüestionem la seua labor, sent desconeixedors de les raons que l’han portat a fer una tasca tant decebedora.

No es pot dir que l’Associació no fa el que està al seu abast. Sense anar més lluny, nosaltres estem costejant el que val el servei de wifi per a aquells veïns que volen fer ús d’internet. A vosté, en canvi, li vam demanar dos jocs d’escacs, i ens va dir que sí però en la pràctica els jocs segueixen sense arribar al Llombo.

Li demanem que canvie des de ja mateix la seua actitud respecte al centre social i cívic el Llombo. Sap que pot comptar amb aquesta associació de veïns en el propòsit de fer que el local tinga una vida dinàmica. Del contrari, com ara, ens tindrà en contra.

Atentament,

La junta directiva de l’Associació de Veïns el Llombo
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada