dilluns, 24 d’octubre de 2016

El rebut del fem

Comunicat de l’Associació de Veïns el Llombo aprovada en la junta directiva el 20 d’octubre de 2016


Davant dels últims episodis, respecte al pagament del rebut del fem, l’Associació de Veïns del Llombo vol compartir amb el veïnat i tota la ciutat d’Ontinyent la nostra visió sobre el tema.
Quan per una normativa emanada de les Corts Valencianes —amb una majoria absoluta del Partit Popular— va obligar a canviar la gestió dels residus que fins ara es produïa a Ontinyent i la Vall d’Albaida. Aquesta gestió, amb les seus clars i foscos, la consideràvem acceptables en objectius i costos.

El pas a una macro empresa de titularitat pública adscrita a la Diputació de València (el COR), en eixe moment baix l’administració del Partit Popular amb la presidència d’Alfons Rus, va provocar que l’Ajuntament d’Ontinyent, governat en eixe moment en coalició PSPV i Compromís amb el recolzament de EUPV va encetat una campanya amb consultoria des del mateix Ajuntament, de reclamació i recomanació de no pagament del rebut corresponent.

Ara, amb un canvi d’Administració en la Diputació de València encapçalada per el PSPV —i en coalició amb Compromís i amb el recolzament d’EUPV—,  que coincideix amb la mateixa combinació que hi havia a l’anterior legislatura al propi Ajuntament d’Ontinyent. En canvi, a l’Ajuntament existeix una majoria absoluta del PSPV coincidint en la mateixa persona l’alcaldia d’Ontinyent i la Diputació de València: Jorge Rodríguez Gramage.

Les veïnes i els veïns que va optar per seguir els consells del PSPV, Compromís i EUPV des de l’anterior administració municipal respecte al rebut, el procediment va continuar el seu curs i la Diputació de València baix, hui, la governació dels partits nomenats abans,  ha rebutjat totes les reclamacions, de manera més pròxima als interessos de la Diputació amb un adreçament de cartes legalment correctes però incompressibles per a la majoria del veïnat.

Davant això, el PSPV a l’Ajuntament no actuar amb la contundència quan va esclatar l’assumpte i se ha quedat mut a l’espera que escampe. Compromís i EUPV a nivell local no han canviat de pareixer, de moment. A nivell de Diputació també s’han adaptat a la postura del PSPV de guardar silenci i esperar que escampe.

La cosa anat a més i la Diputació ha arribat a adreçat a molts de veïns i veïnes cartes d’embargament per la quantitat demandada que aquestos responsables polítics fa dos anys —i en l’oposició dins de la Diputació— van promocionar la submissió davant d’aquest pagament.

L’Associació de Veïns el Llombo vol denunciar davant dels seus veïns i la ciutadania d’Ontinyent la manipulació feta per el PSPV i l’abandonament quan l’assumpte ha capgirat en contra de tota la població. De Compromís i EUPV es pot reconèixer, dèbilment, que a nivell local s’han mantingut en la seua posició, perquè lamentablement a nivell de Diputació mantenen un silenci còmplice.

L’Associació de Veïns del Llombo recolza a les forces ciutadanes que gestionen el interés general amb la col·laboració de professionals entesos les accions necessàries per combatre aquest embolic i la defensa dels interessos del veïnat per el pagament just i per una gestió ecològica adequada en la gestió dels nostres residus. 


ASSOCIACIÓ DE VEÏNS EL LLOMBO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada