dilluns, 26 de maig del 2014

Eleccions al Parlament europeu



El dia desprès
Les eleccions al Parlament europeu, en el que afecta a Espanya, han estat dins de les previsions que venien fent-se –no les enquestes–. Ha guanyat el PP, però a pesar d’això és obligat reconèixer que junt al PSOE, han segut els grans perdedors en estos comicis; els dos partits majoritaris han perdut un grapat se vots, i evidentment de diputats en benefici dels partits minoritaris. En el gran triomf de Podemos, que en uns 200.000 euros per a tota la campanya –no ha enviat paperetes als domicilis– ha segut capaç de traure cinc eurodiputats.
Dels resultats obtinguts caben poques lectures; els ciutadans han dit clarament que rebutgen les polítiques conservadores que actualment venen d’Europa i que primer va aplicar el PSOE i desprès ha rematat amb contundència el PP; unes polítiques que han deixat a Espanya en un estat “depressiu”. I un altre missatge al PSOE: si un partit que s’anomena “progressista”, te que aplicar les polítiques del PP, per què “manen els mercats”, cal rebutjar imitacions i directament votar al partit conservador. O això, o intentar posar “coto” al poder dels mercats, encara que siga poquet a poquet, per a que la redistribució de beneficis –quantiosos beneficis per a alguns– redunde en una societat més justa i més equilibrada. I com no, un marcat missatge contra la corrupció.
Si els partits majoritaris –principalment el PSOE– no són capaços de refundar-se i fer arribar el seu missatge –clar– de que no es pot deixar a tota una societat sense futur, i de que un canvi és possible, tindran que passar una llarga “travessia del desert”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada