dimarts, 1 de juliol del 2014

Independèndia judicial





 
França: una lliçó de democràcia

 L’ex president de la república francesa Nicolás Zarkosy, ha segut detingut per la policia –francesa– i esta prestant declaració en una comissaria "qualsevol”. El motiu, –presumpte– tràfic d’influències, –presumpte– finançament il·legal de la seua campanya electoral, –presumptament–  a càrrec del dictador Gadafi. Sembla que també estan investigant a algun jutge que –presumptament– ha col·laborat amb el senyor Zarkosy. Curiosament, sembla que en França està portant-se tot amb una absoluta normalitat, i no s’ha vingut a terra cap dels valors de la V República Francesa.


No he pogut evitar mirar cap a la nostra terra, Espanya, i m’he quedat al·lucinat. 


10.000 aforats; lleis a la carta per aforar i per via d’urgència, a un rei que ningú sap que haja pogut fer per a tanta pressa; uns ex infants a punt de seures en el “banquillo”; uns directius de caixes, que desprès d’enfonsar-les i de dur a la ruïna a jubilats i gent humil, s’han posat pensions milionàries en euros. 


Uns polítics que –presumptament– han cobrat “en B”; uns partits que –presumptament– s’han finançat “en B”. Uns polítics “pillats” telefònicament, en unes converses que farien morir de vergonya, i dimitir, a la majoria de ciutadans “normals”. Uns... en fi, per que seguir. Per cert, això de presumpte està bé.


Curiosament, les conseqüències de totes aquestes situacions en el nostre país, no més han fet que entre en presó l’ex tresorer d’un partit, al que no més fan que eixir-li milions d’euros en paradisos fiscals, i el que es més greu, que dos jutges hagen segut sancionats, i un d’ells expulsat de la carrera judicial.


Decididament, els nostres governants segueixen sense entendre el missatge de les passades eleccions europees. Allà ells. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada