diumenge, 22 de juliol del 2018

Un oblit molt sospitós


La premsa silencia la retirada dels honors a Franco


[De la revista "el Llombo"]

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent celebrat el dia 26 d’abril de 2018 va decidir, a instàncies de Compromís, retirar-li a l’anterior cap de l’Estat, el dictador feixista Francisco Franco, els honors de que tenia a Ontinyent. El títols d’alcalde perpetu i fill adoptiu i predilecte va deixar de ser-ho, uns títols que dataven de la reunió de la Comissió Gestora celebrada el 9 de desembre de 1946.

Ni una paraula de la retirada dels honors al dictador

La decisió es va adoptar per unanimitat de tots els grups polítics. PSOE, PP, Compromís, EU i C’s van votar tots en el sentit de retirar els honors. No hi ha haver cap discrepància.

Ara bé, qui al dia següent seguira les notícies no la trobaria en cap lloc, excepte en la pàgina 21 del diari Levante. Cap altre mitjà, ni Las Provincias, ni Ontinyent Digital, ni Vilaweb Ontinyent, ni Ràdio Ontinyent, ni la TV Comarcal es van fer ressò de la notícia (parlem digitalment, per internet, però cal pensar que el que no recull la xarxa tampoc ho fa en altres suports). Ni eixe mateix cap de setmana els periòdics l’Informador (de Xàtiva i gratuït), i els dos d’Ontinyent, Loclar i El Periòdic d’Ontinyent es van ‘assabentar’ de la informació (en aquests casos, al ser en paper, parlem de la premsa escrita).
Ni una paraula de la retirada dels honors al dictador

Per què aquest silenci de tots, a excepció de Levante? Es van alinear els planetes?

Quan tots els mitjans callen una informació és per preocupar-se. Els mitjans de comunicació no estan fent cap servei públic. Al contrari. Perquè hi ha interessos, que traduït vol dir pressions. I per què uns mitjans ‘independents’ es pleguen a les pressions polítiques? Pressions polítiques que es fàcil endevinar d’on provenen si tenim en compte la composició municipal. El no voler alçar la llebre, apart de ser covard (Franco fa 43 anys que ha mort) és estúpid, sobretot quan hi ha unanimitat. Si aquesta notícia no apareix enlloc, què podem esperar dels mitjans de comunicació local en altres tipus d’informació?

En el cas de Loclar i El Periòdic d’Ontinyent és doblement sagnant. Els estudiosos (i qualsevol veí, que en un moment donat tinga la curiositat de voler esbrinar-ho), el recurs més fàcil i directe que tenen passats els anys es acudir a la premsa. Però en aquest cas ni per un mitjà ni per l’altre l’Ajuntament ha retirat els honors a Franco. L’única forma de saber la veritat és acudir al llibre d’actes del Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent o veure la revista el Llombo.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada