diumenge, 20 de setembre del 2015

Radiografia d'una realitat (1)

"El Periòdic de Jorge",
aquell mitjà 'independent'



Una vegada entrada la revista en impremta, amb l'article "L'hora de la veritat de Jorge Rodríguez", en el qual es feia un repàs a la trajectòria de l'alcalde d'Ontinyent i president de la Diputació de València, i de passada, també, en el que s'han convertit els mitjans de comunicació locals, van veure, amb estupor? sorpresa? còmicitat? aquesta informació en El Periòdic de Jorge. La crònica la signa la veterana periodista del mitjà i directora en ocasions, Arantxa Vidal.
Una cosa és no descobrir cap notícia, cap, i una altra és fer un panegíric seudopoètic que delata al mitjà com una opció que es diu independent però que s'ha abocat definitivament als encants de l'alcalde.  
Solament el començament de la crònica ja paga la pena: "Jorge Rodríguez iba sin traje de buzo, ni escafandra, cuando se adentró en el maremágnum de la Diputación de Valencia". Més avall, on diu "El reparto de peces se ha hecho con criterio poblacional, dejando de lado amiguismos y distinciones" és com si un mitjà fer-ha una notícia de "el sol ix tots els matins". En realitat tot l'article és una apologia, una llaor absoluta i personalista. Definitivament, la labor social, crítica, d'obrir els ulls, que té que tindre un mitjà se'n ha anat pel desaigue. Poderós senyor es don euro. 

En referència a l'article del Llombo, que apareix publicat en la revista de tardor i va ser penjat en aquest blog, cal dir que sense fer cap soroll, s'ha convertit en la segona notícia més vista de la història del blog, solament per darrere dels resultats electorals municipals de 2011. Prop de 400 entrades directes a la pàgina per llegir l'article donen compte que, a Ontinyent, també es lligen els treballs que no son solament laudatòries. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada