dimecres, 12 de març del 2014

La cançò d'Eurovisió



La marca Espanya i Eurovisió
He llegit que la cançó que representarà a Espanya en el Festival d’Eurovisió, serà cantada tota en anglès, es diu: Dancing in the rain. En principi m’he quedat sorprès; però no soles jo, ja que el director de la Real Acadèmia Espanyola li ha enviat una queixa al director de TVE, que evidentment no li ha fet cas. La xica que la canta diu que vol que Europa sàpiga que la joventut espanyola està preparada per a eixir fora. Una bona excusa.


Reconec que no li preste cap atenció a l’esmenta’t festival, al que fa anys que no veig, però això de l’anglès, m’ha recordat el folló que es va armar en l’any 1968 amb el famós LA LA LA de Masiel –que va guanyar el primer premi–; una cançó escrita pel Duo Dinámico, i que tenia que cantar Joan Manuel Serrat, en Català. Allò va ser “l’any 10”, fins que Joan Manuel Serrat va decidir no cantar-la, i es quant es va buscar a Massiel.


Però clar una cosa és el Català i altra molt diferent l’anglès, un idioma que tots els espanyols  majors de quaranta anys dominen a la perfecció. I de passada millorarà la marca Espanya, i l’autoestima dels espanyols.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada