dimarts, 7 de gener de 2014

El tren Valencia-alcoi


Plataforma sobre el tren Xàtiva-Alcoi

Des de diversos col·lectius locals: veïnals, polítics, ecologistes, sindicals, de joves, esportistes, etc., està estudiant-se la forma de revitalitzar la Plataforma en defensa del ferrocarril Xàtiva-Alcoi.

La principal finalitat que es pretén, és la de crear consciència en la ciutadania, de la necessitat de defensar per tots els mitjans possibles el manteniment de la línea.

No és descabellat afirmar que el nostre ferrocarril no entra dins de les prioritats, ni del govern central ni del valencià; ja que prou sovint se’ns diu, que s’han aprovat unes inversions (irrisòries) per al manteniment de la línea, que després desapareixen per art de màgia, o es fan obres sense to ni so, ja que pareix incomprensible que es reparen estacions –que és necessari–, però no es repare el traçat defectuós o perillós, que també és necessari. Així tenim que en alguns trams el tren més que rodar... camina.

Però no sols això, en els últims mesos, el servei ha entrat en una dinàmica, en la que fa pensar que definitivament volen tancar-lo, i anem a argumentar el per què ho pensem:

A banda del deficient –o nul– manteniment de la línea, la freqüència del servei el fa inviable, ja que per a desplaçar-se d’Ontinyent a Xàtiva –per exemple al Lluís Alcanyís– ara en hivern, un usuari se’n ix de nit d’Ontinyent i torna també de nit. Però hi ha més circumstàncies que fan que pensar. En alguns horaris i en certs trams el servei es fa en autobús, per que segons diuen, “no hi ha Jefe d’estació”. I per què no el hi ha?

I per últim, en alguns trams del trajecte no passa el revisor a cobrar, una cosa que si en principi pot ser bona, ja que alguna gent pot viatjar gratis, a la llarga representa més dèficit per a la línea, i més arguments per a tancar-la. No serà tot premeditat?

ONTINYENT NECESSITA EL FERROCARRIL XÀTIVA-ALCOI. PER QUÈ?

1.- El ferrocarril és el transport del futur, i és imprescindible per a vertebrar les comarques centrals.

2.- Si tenim la línea, hi ha possibilitats de millorar-la, si la lleven, ja no l’obriran mai.

3.- El disposar de línea pot representar una avantatja front a possibles futures inversions empresarials.

4.- El temps d’esplendor en que tots els ontinyentins es desplaçaven a Xàtiva en el “seu” vehicle particular –serà per diners?–, està passant a la història; i sempre no podrem disposar d’un familiar per a que ens porte al metge en el seu vehicle.

5.- Per què tenim dret, i ens sentim marginats per la Generalitat front a altres zones de la nostra comunitat.  I per que estem farts de que Fomento i Conselleria es tiren en cara els seus incompliments pressupostaris en la línea –quan són de partits polítics contrari en Madrid i en València–, i callen com a..., quan són del mateix signe.

Passa la veu i col·labora!  El tren és futur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada