dijous, 9 de juny del 2016

La subtil manipulació

Manipula, que alguna cosa queda



El dimarts dia 7, la candidatura A La Valenciana (integrada dins d'Units Podem) va fer un acte al teatre Echegaray. El recinte estava ple de gom a gom, fins i tot l'amfiteatre estava ple. 
Ahir dimecres, dia 8, el PSOE va fer un acte al parc Mestre Ferrero. 
De públic, l'acte del dia 7 en va tindre el doble d'assistència que el del dia 8. 

Els mitjans de comunicació es divideixen en dos tipus. Aquells que directament manipulen (ací a Ontinyent en hi ha almenys 4, que dia a dia, o setmanalment, manipulen als oients o als lectors descaradament. Pense en una emissora de ràdio, una televisió i dos periòdics). Però també n'hi ha d'un altre tipus, el mitjà que manipula subtilment. Les dos fotografies són un exemple de manipulació subtil, i corresponen al diari 'Levante', publicades ahir i hui.
Veiam. La primera fotografia. Hi havia com a poc 500-600 persones. No n'han tret cap, ni una, quan era una cosa molt destacable. Els polítics semblen actors, i està feta des de baix (en angle contrapicat, és diu), la qual cosa dona una imatge de sers superiors, que estan per damunt del bé i del mal i els allunya dels electors. És una imatge altiva i prepotent i això mateix és el que es pretén transmetre al lector sense dir res.  

La segona fotografia. Hi havia 250-300 persones (sent extremadament generosos). En la fotografia apareixen una part, que es casualment la que estava més plena. Per què si en l'anterior fotografia no s'han dignat traure a la gent, ací es trau la part amb més públic? A més a més, es dona una imatge de proximitat, i està feta al mateix nivell que els polítics, la qual cosa es pot interpretar com de més proximitat, encara. Una cosa d'eixes que els veus i te'ls emportes a casa i departeixes amb ells en la saleta d'estar de tant a gust com el trobes. 

Conclusió: entre PSOE i Compromís o EU (qui es presenten a les eleccions com A La Valenciana. Units Podem) ja sabem que el 'Levante' prefereix al PSOE.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada