dimarts, 26 de març del 2013

No tenemos para pan...




No tenemos para pan, “mercaremos” abanicos

Esta frase era molt utilitzada allà pels anys cinquanta del segle passat, quan es plantejaven a nivell familiar i general, comprar algunes coses que no eren d’estricta necessitat.

Una frase que m’ha vingut a la memòria, quan he llegit que –de nou– Madrid ha presentat la seua candidatura per a la celebració dels Jocs Olímpics de 2020.

De nou s’escolten per tot arreu les avantatges de celebrar uns jocs olímpics, i els mol beneficis econòmics que Madrid –i Espanya– poden traure si finalment se li adjudica la celebració dels Jocs Olímpics de 2020.

“Tenemos todas las infraestructuras casi terminadas”. “Tenemos los deberes hechos”. “Madrid necesita unos Juegos Olímpicos”.
De nou estem davant del conte de la lletera, del que sabem tan els valencians, ja que totes les proves que ací s’ha realitzat: Fórmula 1, Copa Amèrica, proves de hípica, campionat de tennis, i etc., etc., etc., ens anaven a fer nadar de “panxeta”, i que finalment ens han deixat en el “cul a l’aire”.

De nou se’ns oblida, que el que realment necessita Madrid i Espanya, no són més esdeveniments que ens donen més projecció internacional –que malauradament ja en tenim massa–, sino apostar amb força, per més investigació i desenvolupament, i apostar per tenir un fort teixit industrial, que proporcione llocs de treballs.

Ja és hora de que aprenga’m dels nostres errors.

“No tenemos para pan, mercaremos abanicos”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada