diumenge, 18 de març del 2012

Ontinyent, un poble que s'escandalitza per no res

Una exposició que donarà que parlar i veure

Eròtica interactiva


 Oberta durant els mesos de març i abril

L’any 1898 obri a França l’eròtica casa de postals Bergeret. Dos anys després, aquesta emblemàtica casa distribueix i ven 25 milions d’unitats postals. El creixement en els anys següents serà quasi exponencial, fins arribar a 1909, que n’edita 100 milions. Com que als seus tallers tan sols pot produir 3 milions de targetes anuals, la resta han de ser produïdes en altres llocs.

En aquests anys apareixen un seguit d’empreses emblemàtiques com ara MF, JR, Editions Bert, WA, M. Boulanger, PC, A. Noyer Estudi, Editions Corona, Yvélaw..., la major part de les quals radicades a París.

Un dels principals fotògrafs de nus d’aquest temps és Julian Mandel, el qual publica les seues fotos en les productores parisenques PC i A. Noyer Estudi, i es va fer cèlebre en signar les postals. Un fet inusual, perquè això no era norma en l’època. Mandel era seguidor del moviment alemany Cultura del Cos Lliure, instaurat a mitjan segle xix, que va ser pioner del nudisme a Europa.

Altres artistes reconeguts són Arundel Holmes Nicholls i, des de l’altre costat de l’Atlàntic, John Joseph Ernest Bellocq, conegut artísticament com EJ Bellocq, amb les seues fotografies de dones nues que eren prostitutes de Storyville, el barri vermell de Nova Orleans, a l’estat nord-americà de Lousiana. EJ Bellocq era fill d’una adinerada família francesa traslladada al nou continent. Aquests fotògrafs són els continuadors del camí encetat en la segona meitat del segle xix, i per tant abans de l’edat d’or de la postal eròtica: Vallou de Villeneuve, Bruno Braquehais, Auguste Belloc, Alexis Gouin o Félix Jacques Antoine Moulin, els quals fotografiaren ja cossos despullats, de dones i d’homes i, en alguns casos, copulant.  
(Continuarà)
Al local social el Llombo, Jaume I, 7-baix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada