dilluns, 1 d’agost del 2011

Segons contemplen els plans de la conselleria de Sanitat per retallar despeses


El Llombo, sense pediatra
El conseller de Sanitat, Luis Rosado

Segons ha pogut saber el Llombo, els responsables de l’Àrea 13, a la qual pertany Ontinyent, proposen una sèrie de retallades per a després de l’estiu (probablement al mes d’octubre). Entre elles figura la supressió del servei de pediatria del centre de salut del Barranquet (Ontinyent II), que passaria al de Sant Josep (Ontinyent III). Els dos metges de família (perquè no són pediatres) del Barranquet, més els tres de Sant Josep (Ontinyent III) quedarien unificats, amb la qual cosa es permetria estalviar, o bé suprimint un metge, o bé no cobrint les baixes, vacances, dies lliures, etc.

La mesura, que afecta al Llombo exclusivament, compta ja, abans d’anunciar-se públicament, amb el rebuig total de l’Associació de Veïns el Llombo. De fet, tot i trobar-se en un mes com agost, anem a sol·licitar entrevistes tant amb la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent i el coordinador sanitari, en espera que arribe el mes de setembre en que començarem una campanya informativa entre els veïns del barri.

Els responsables sanitaris tenen previst traslladar al Barranquet els serveis de Planificació Familiar i ubicar-lo en les dependències on actualment es passa la consulta de Pediatria.

La mesura contempla, de moment, únicament suprimir aquest servei del Barranquet. El centre de salut de Sant Rafael (Ontinyent I) segueix com està.

El Llombo s’oposa a aquesta mesura perquè entenem que no és una forma coherent de retallar. En el territori de la Fórmula 1, de Terres Mítiques, de les Ciutats de les Arts i les Ciències, de l’aeroport sense avions de Castelló o del desficaci de Canal 9, no es raonable que els pares i mares de les criatures del Llombo tinguen que anar-se’n a l’altra punta del poble per a una necessitat bàsica com és l’atenció sanitària si estan malalts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada