divendres, 6 de maig del 2011

Un veí se'n va de campanya (electoral)


Per seguir creient en la democràcia





 








Per tots aquells que pensem que hi ha moltes coses que millorar en la democràcia (a cada cop, més), degut als polítics corruptes, als magistrats que voten en consonància amb els seus criteris polítics, al paper nefast que fan alguns dels mitjans de comunicació, anit era una de les últimes proves per seguir creient... o no.
Bildu estarà en les eleccions. A les 12 en punt de la nit es va filtrar la notícia (la resolució tardarà encara uns dies) que per 6 vots contra 5, el Tribunal Constitucional havia resolt que és legal. Cal recordar, i tenir present, que Bildu, a més de la gent independent que segons l’extrema dreta és ETA, està formada per Eusko Alkartasuna, partit format d’una escissió del PNB, i que el fundador fou el primer president autonòmic d’aquesta etapa, Carlos Garaitkoetxea; i per Alternatiba, una escissió de l’Esquerra Unida del País Basc. Així doncs, anem a seguir creient en la democràcia.
En Ontinyent, menys gent que de costum en la posada en marxa de la campanya electoral. De set partits, eren cinc. Va faltar el PSOE; que va preferir començar per Sant Rafael. No sé sap si perquè en aquest barri és on estan les possibles diferències a favor d’un o d’un altre en les eleccions o perquè en l’anterior arrencament de campanya el PP va jugar brut. Aleshores, en la foto, tots junts i amb un cartell del partit al que representaven... però per darrere oportunament va aparéixer una pancarta del PP, que alguns periodistes la van fotografiar, i després alguns mitjans, com l’Onclar, la van traure com si tots els candidats estagueren donant suports al PP. Va ser una jugada bruta que va caure molt malament en la resta de formacions polítiques.
D’ERPV no sé sap res. Si es van adormir, si no van eixir, o si es van equivocar de població, cosa altament probable, veient el trellat que porten.   
Com en les anteriors eleccions, aquesta vegada els ciutadans ontinyentins també tindran dos opcions de dreta per votar. Perquè a més del PP, podran fer-ho per Gent d’Ontinyent, que tot i que es diu independent, la seua orientació sembla ser clarament de dretes.  
Els que vulguen votar centre hi ha el Centro Democrático y Liberal. 
Els que preferisquen esquerres, estan el PSOE i Esquerra Unida del País Valencià. 
Finalment, els que es decanten pels nacionalistes trobaran Compromís i EUPV.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada