dissabte, 29 de gener del 2011

Un contenidor per als polítics

Redacció

Un dia d’aquesta setmana mentre practicàvem l’esport del zapping vam veure en la televisió MK (o era la TVO? No les distingim, perquè encara que siga una pública i l’altra privada, és tot el mateix) hi havia un debat en que un dels contertulis va dir que “el ciutadà s’haurà d’acostumar a recórrer 15 metres amb la bossa de fem per tirar-la al contenidor”. 
Com vam seguir practicant l’esport de canviar de cadena no vam veure més. Però al respecte, sobre les paraules dites i escoltades, cal fer algunes reflexions. Quants avantatges tenen els contenidors de fem, siguen soterrats o a peu de carrer? Solament un: que la recollida és més barata.
Quants inconvenients tenen els contenidors de fem? Per exemple, lleven llocs d’aparcament i, això, en una població con Ontinyent, amb un gran dèficit de places per estacionar no és cap insignificança. Altra circumstància és què qui vol un contenidor davant sa casa? No sabem de ningú. I és estrany, que si és una cosa bona, ningú la vullga. Però, per què serà? L’olor, la brutícia dins i fora i pels voltants, i la falta de consciència ciutadana, tot just fan, un còctel de difícil digestió.
Els contenidors de fem són més barats, però compensen els inconvenients? És evident. NO. Però els polítics de tots els partits polítics estan emperrats amb ells. Per què? No ho sabem. I ens indigna que vagen implantant-los quasi d’amagat, en lloc de fer campanyes de sensibilització per què els veïns realitzem aquesta faceta de la vida ordinària com toca, i no depositant la bossa del fem en una paperera, traient-lo un dia que no passa o tirant la bossa allà on ens ve en gana.
Fa uns mesos, en l’enquesta periòdica del Institut Nacional d’Estadística (INE) va eixir que un dels problemes capitals per a la ciutadania són els polítics. I ells són els que ens governen. Per tant, malament, molt malament estan fent la seua labor. No sabem, però no estaria de més plantejar-se un contenidor, de fem, per dipositar dins, amb molta cura, els polítics en general.

El Llombo, 29 de gener de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada