divendres, 1 de gener del 2016

Llibres pel món

Els llibres de l’Associació de Veïns 

s’internacionalitzen

Un dels llibres demanats des de fora d'Espanya

2015 marcarà un abans i un després en la publicació de llibres 
al Llombo. I no ho diem perquè siguen ja mig centenar els publicats, ni perquè hagem posat en el mercat 25.000 llibres, ni tampoc perquè l’obra Les nostres herbes, de Paco Garrido i amb 
il·lustracions de Vicent Tamarit, estiga ja per la tercera edició i se’n
hagen venut 1.500 llibres.

No. El motiu és més reconfortant a nivell intern. Llibres se’n poden editar molts, bons, regulars o dolents. Però si no es venen, i es queden al magatzem, de poca cosa pot un ufanar-se. Però si els llibres es venen, i a més a més, ens els demanen de diferents llocs de l’Estat espanyol, la cosa canvia. En els darrers anys havien tingut comandes de llibres de Àlaba, Terol, Barcelona, Madrid, València, Ourense, Saragossa, més algun lloc que ara no recordem.

Però 2015 ha segut un any excel·lent. Perquè l’Associació de Veïns el Llombo s’ha internacionalitzat. Com sona. Així, els llibres Segunda y Guerra Civil, La Vall d’Albaida (1931-1939), del professor universitari Antonio Calzado; Vivencias de la guerra y de la represión, de Rafael Reig Silvaje; Quaderns de música folklòrica valenciana: Ontinyent i Bèlgida; Ontinyent en la Història: República i guerra. Els papers inèdits de la revolució, de Josep Gandia Calabuig; El Col·legi Nacional de Cecs. De Madrid a Ontinyent (1936-1939), de Joan Torró Martínez, i Valldalbaidins a Mauthausen, de Guillem Llin Llopis, han eixit des del Llombo cap a França, Portugal i Regne Unit, en aquest cas per dues vegades, per a persones interessades en saber de la nostra realitat passada.


Aquest fet, junt a la política de donació que portem, ens fa sentir doblement satisfets. Cal tindre present que el Llombo ha donat els llibres del seu catàleg a la Universitat de València, als instituts de l’Estació, Jaume I i Pou Clar d’Ontinyent, a la biblioteca d’Ontinyent i, més recentment, a la biblioteca de Fontanars dels Alforins.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada