dimarts, 7 d’agost del 2012

HOMENATGE ALS REGIDORS DE POBLE






Josep-Vicent Ferre Domínguez (alcalde de Bocairent) Levante 18 de juliol de 2012


No són bons els darrers temps per a determinats col·lectius, als quals s'intenta fer culpables de la crítica situació social actual: funcionaris, aturats, dependents i persones que tenen cura d'ells, pensionistes, joves que no han trobat la primera ocupació, estudiants de les universitats públiques... Tots ells semblen responsables del dèficit, de l'augment desbocat de la prima de risc, de la crisi bancària i de tantes altres coses més. Ara, els ha tocat, també, als regidors dels nostres ajuntaments.

Vaig arribar a la política municipal fa, més o menys, uns cinc anys quasi per casualitat. No coneixia pràcticament cap regidor dels pobles de la Vall d´Albaida i, amb algunes excepcions concretes i notòries, he de dir que he trobat gent valuosa, sacrificada, compromesa amb els seus pobles, desinteressada..., que ha optat en un moment de la seua vida per dedicar part del temps lliure, o tot ell, a procurar per la millora de les seues poblacions i la vida dels veïns i veïnes. La majoria no tenen sou ni cap tipus de retribució, no trauen cap benefici propi, més enllà de la legítima satisfacció personal del treball ben fet, i a molts d´ells la broma acaba costant-los, fins i tot, diners de la butxaca.

Doncs bé. Ara, uns polítics que solen recórrer al regidors del partit propi quan hi ha campanya electoral i que solen cridar-los per a que actuen d´acòlits i piquen de mans quan visiten, ben poc per cert, aquestes terres, no han tingut altra ocurrència que presentar-los, davant de l´opinió pública, com a culpables de la penosa situació actual. I ara carreguen contra els regidors en general, sense fer cap tipus de discriminació positiva. Davant d´aquesta situació absurda, vull alçar la veu per tots els regidors i regidores dels nostres pobles que fan tasques que no els corresponen perquè el seu ajuntament no pot contractar personal adequat, per tots els que tenen les seues cases permanentment obertes a tots els veïns i veïnes per atendre les peticions i queixes, per tots els alcaldes i regidors que, de tant en tant, han d´anar a les capitals a pregar i suplicar ajudes i subvencions per a les necessitats bàsiques de les seues poblacions com si no fóra un dret que els correspon, per totes les persones que dediquen una part de la seua vida al noble art de la política a canvi de ben poc o res. Que no s´enganye ningú. La reducció indiscriminada o proporcional del nombre de regidors no és més que una altra cortina de fum que intenta tapar la incapacitat i paranoia d´alguns professionals, no m´atrevisc a nomenar-los polítics per no embrutar aquesta digna paraula, als quals la proximitat amb els veïns, la participació i la democràcia no els importa un rave.

La nostra comarca està plena de regidors i regidores del PP, el PSPV, EU, Compromís i independents que no es mereixen el menyspreu i l´atac que ara pateixen. Per a tots ells el meu homenatge sincer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada