dimecres, 30 de novembre del 2011

Notícia important

Energia elèctrica

Ací, a Ontinyent, a la Vall d’Albaida, al País Valencià, la companyia subministradora de l’electricitat era Hidroeléctrica Española, que es va fusionar amb Iberduero, de la qual va resultar la companyia Iberdrola

Des de juliol de 2009, el mercat elèctric és lliure. Qualsevol pot contractar la companyia elèctrica que desitge. 

La companyia Iberdrola té, almenys, dues companyies de subministrament per al mercat casolà: Iberdrola Comercialización de Último Recurso i Iberdrola Generación

Principals característiques de cada una de les companyies per a l’usuari:
  
Iberdrola Comercialización de Último Recurso:
Preu de la llum: 0,142319 euros el kwh
Facturació mensual
La facturació pot ser real o estimada
Trimestralment, la companyia revisa el preu de la llum, que pot pujar-la

Iberdrola Generación:
Preu de la llum: 0,156551 euros el kwh (és un 10% superior al que es paga a hores d’ara en Iberdrola Comercialización de Último Recurso)
Facturació cada dos mesos
La lectura té que ser la real
El preu de l’energia elèctrica està garantit fins el 31-12-2013

Qui vullga canviar de companyia és gratuït. Simplement té que cridar al telèfon gratuït 900.225.235 (tenint una factura al davant, ja que li preguntaran algunes coses d’ella) o bé anar a l’oficina d’Iberdrola que hi ha al Trinquet de Gomis d’Ontinyent.
Si un vol canviar posteriorment de companyia (posem per exemple: al mes que ve), Iberdrola, fins el moment present, no penalitza el canvi.

Nota: per saber la companyia que vos factura la llum, mireu damunt del codi de barres d’una factura i en lletra menuda apareix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada