dijous, 4 de juny del 2015

Un reconeixement merescut



La Nueve


El dimecres 3 de juny, els Reis d’Espanya i l’Alcaldessa de París, van inaugurar un jardí, que durà el nom de “La Nueve”, en reconeixement a la mítica companyia, que el 24 d’agost de 1944 van ser els primers en entrar a l’Ajuntament de París, i contribuir a la seua alliberació de les forces nacis.

La Nueve (així, en espanyol) era una companyia que estava integrada quasi en la seua totalitat per republicans espanyols, i pertanyia a la Segon Divisió Blindada del general Leclerc, formada per 16.000 homens. Segons la periodista Evelin Mesquida, La Nueve, dirigida pel tinent valencià Amado Granell, va ser escollida pel General Leclerc com avançadilla per entrar en París, per la seua capacitat com a guerrillers urbans, ja que tots havien lluitat en la guerra espanyola.

En la desfilada dels Camps Elíseos, La Nueve, amb els seus vehicles retolats en noms com: Madrid, Don Quijote, Guadalajara, Brunete o Ebro,  va formar l’escolta d’honor del general Degaulle i el Consell Nacional de la Resistència. Una gesta que els francesos van procurar amagar.

Quina llàstima que aquestos reconeixement arriben, quan quasi tots els HEROIS han mort!      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada