Demanem

Pàgina en construcció


L’Associació de Veïns el Llombo és una entitat cívica que reivindica millores per al barri del Llombo, però en un context que vol i busca el millor per tot Ontinyent. Així, l’entitat és solidària, i suficients mostres hem donat d’aquesta particularitat. Com quan es va sol·licitar la construcció d’un institut d’ESO. L’emplaçament del mateix va anar a Sant Rafael (l’institut Pou Clar), i el Llombo va recolzar en tot moment la iniciativa, malgrat que amb el mateix perdia un centre. Hi ha que tindre present que aquest institut era en substitució del de Formació Professional Sant Joan Bosco (ara Conservatori Professional de Música) que es troba en l’àmbit d’actuació de l’Associació de Veïns.

Anteriorment, amb la construcció del CEAM també va ocórrer alguna cosa semblant. En un primer moment, els responsables de Caixa Ontinyent tenien la intenció de construir-lo al Llombo, per on està el Centre de Salut. Però problemes irresolubles amb els propietaris dels terrenys van fer la que Caixa Ontinyent busqués un nou emplaçament (no s’ha fet, en l’avinguda Germanies) i en cap moment el Llombo no va dir res perquè vam ser conscients que no era possible construir-lo en el punt inicialment pensat.

Recentment, sobre la ubicació del futur hospital, ha segut l’última prova de que per nosaltres, primer és el poble i en segon lloc el barri. L’hospital anava al Llombo, i s’ha canviat de situació. No hem dit res més que el lloc on volen fer-lo (a 100 metres de la depuradora) es pareix una bestiesa. I això ho diem per la depuradora i no per haver traslladat el punt on volen construir-lo.

DEMANEM

Una rotonda d’accés al barri
La rotonda és vital per comunicar bé el barri i Ontinyent
El poble d’Ontinyent té quatre accessos. Ningú d’ells és tercermundista com el del Llombo. Quan va vindre el rei, en 2006, i va aterrar al poliesportiu, en lloc de seguir la comitiva pel Llombo per anar a l’Ajuntament, el van desviar pel pont del Salt del Bou i Sant Rafael. És una entrada que els polítics saben, doncs, que no és de rebut. Però des de 1997, quan es va inaugurar la ronda sud, estem reclamant-la i a hores d’ara no se’ns ha fet cas.
Amb les condicions actuals, un ciutadà que vinga de Bocairent (posem per cas) a l’Ajuntament, jutjats, la plaça del mercat, el barri de la Vila, l’església de Santa Maria, el carrer Major, festers, guàrdia civil, la seu de la Universitat, i un llarg etcètera, no té magre, perquè l’actual situació l’obliga a donar una sèrie de voltes i revoltes i a saber el camí que deu seguir, quan això, amb una rotonda (que l’Associació ha defensat sempre) estaria solucionat.

L’hospital
En quatre anys, solament un cartell
En vespres de l’anterior campanya electoral, el Llombo va posar sobre la taula la necessitat d’un nou hospital. Tots els partits polítics es van mostrar d’acord. Després, el PP va traure majoria absoluta i va dir que en aquesta legislatura l’hospital estaria fet. Però estem damunt de les eleccions i l’únic que veiem ha estat posar el cartell monumental anunciant-lo. El PP no ha volgut entrar en el Pacte per la Sanitat, pacte que pretén, més allà d’interpretacions partidistes que cadascú vullga fer, el millor per Ontinyent en aquesta matèria. El Llombo sí està en aquest tractat i com a associació ens desil·lusiona que altres associacions de veïns, per no enemistar-se amb el poder, l’hagen abandonat.
Volem un hospital i el volem digne. Amb els serveis necessaris per a Ontinyent i comarca. Volem que tinga una grandària d’acord amb la població que té que atendre, i volem que tinga autonomia pròpia i no dependre del de Xàtiva, perquè així sempre anirem malament.

Potenciació de la Universitat
Seu de la Universitat de València a Ontinyent
L’educació és un pilar bàsic i fonamental del nostre sistema. La Universitat és educació i també saber i traure joves capacitats per fer el futur més esperançador. Des de 1997 Ontinyent és seu d’Extensió universitària, extensió que està dividida en dos centres, a l’antic Rafael Juan Vidal i a l’emblemàtic edifici del Lluís Vives. Hora és que es passe de l’Extensió al Campus, se li doten de més estudis, i el poble d’Ontinyent i el barri del Llombo tinguen un tros d’Universitat com cal.