dilluns, 19 d’octubre del 2015

Radiografia d'una realitat (6)

Renunciar al sou municipal? Fals, no és així


L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui a la vegada és president de la Diputació de València, ha renunciat al sou de regidor en l'Ajuntament. Així ens ho han venut tots els mitjans de comunicació. 

És cert açò? No. No és cert. Renunciar al sou seria si els diners anaren al poble, Què els cinquanta mil euros no isqueren de la caixa comuna de l'Ajuntament, que és de tots. Però quina renúncia és eixa que se'n eixen tots els diners i no es queden per qualsevol necessitat? 

L'alcalde ha renunciat ell al sou, però no va als ciutadans i ciutadanes d'Ontinyent. Sí, ell ha renunciat, però a canvi, hi ha dos membres del seu partit (el PSOE) que ixen beneficiats perquè els se'n duen els cinquanta mil euros que eren el sou d'ell. L'alcalde ha renunciat al seu sou, però no en benefici d'Ontinyent, sinó en benefici del seu partit polític. 

dimecres, 14 d’octubre del 2015

dilluns, 12 d’octubre del 2015

En la plaça d'Alfredo Bernabeu



Un veí exemplar?


És sancionable?
L’home venia d’una “mala llet” com si els dimonis se’l emportaren: Quasi m’arremullen! Marranos!


Estava indignat, i tenia raó; baixava pel carrer Camí Vell de l’Estació, i des d’un balcó d’una senyorial finca (Alfredo Bernabeu, 1), va caure al carrer una “tabalà” d’aigua que si el pilla de ple, l’arremulla per complet. Curiosament, l’aigua no provenia d’una regada de macetes a deshora, no! Tenia tota la pinta de ser d’un electrodomèstic: una llavadora tal vegada?

Desprès ens hem assabentat que la “tabalà” no va ser exclusiva  d’eixe dia, ja que es repeteix periòdicament, de dia o de nit.

No estaria gens malament, localitzar al personatge, per tal de dedicar-li una secció com a ciutadà exemplar.   

divendres, 9 d’octubre del 2015

DIA DEL PAÍS VALENCIÀ

HUI ÉS EL DIA DEL PAÍS VALENCIÀ


Hui és el dia dels valencians. Hui és el DIA DEL PAÍS VALENCIÀ.

Sí, perquè Regne de València no pot ser. L'Estat espanyol NO ens ho permet perquè el nom oficial de la nació és "Reino de España".

Els polítics es van inventar el nom aberrant de Comunitat Valenciana. Sense tradició i amb reminiscències de comuna, d'excusat, en una paraula.

Els valencians no podem permetre que una expressió com el PAÍS VALENCIÀ, un nom que denomina des de fa segle a aquesta terra, quede en l'oblit perquè en un moment determinat, uns senyors polítics, es van traure el nom de Comunitat. 

Sí, hui és el DIA DEL PAÍS VALENCIÀ!

dijous, 8 d’octubre del 2015

Altre llibre del Llombo

Presentació del llibre 'Les herbes mengívoles'



Prop de cent persones es van donar cita el dissabte 3 d’octubre al local social el Llombo per assistir a la presentació del llibre ‘Les herbes mengívoles’, obra de Casimir Romero i Paco Garrido. En el llibre han participat també, Vicent Tamarit, en les làmines de les plantes, i Dolors Sanxis, en la fotografia dels plats. 

La presentació va córrer a càrrec de la catedràtica de Biologia Xelo Sarrió, qui va fer una dissertació molt planera i agradable.

Posteriorment, els autors, Romero i Garrido, van fer una xicoteta classe, que es pot considerar magistral, a la vista de les preguntes i de l’interés que van alçar entre els assistents. 

Com és habitual a l’Associació de Veïns el Llombo l’acte va concloure amb un vi d’honor i amb la signatura d’exemplars per part dels autors. 

dimecres, 7 d’octubre del 2015

Radiografia d'una realitat (5)

Què ha passat amb el llibre del Meló d’Or?




(de fons polítiques)

El Meló d’Or d’Ontinyent ha tingut des del seu renaixement un defensor total. Ha estat el regidor de Medi Ambient en la passada legislatura en l’Ajuntament d’Ontinyent, Fran Quesada. És més, es pot considerar com el revitalitzador del meló. A hores d’ara, Quesada continua sent regidor, però des de la majoria absoluta socialista del passat 24 de maig no té competències, que han passat a la regidora Sayo Gandia (PSOE) responsable d’Agricultura.

Dins la promoció del Meló d’Or es va fer un llibre per traure’l en l’actual campanya. L’obra estava feta, ja editada, amb una presentació del regidor Fran Quesada, a l’espera del moment oportú per donar-lo a conéixer a l’opinió pública. 

El canvi de regidor li va sentar malament al llibre. La nova regidora va començar a traure-li defectes. Potser per ella només en tinguera un: que la presentació no fora l’adequada. Tenia que ser l’alcalde Jorge Rodríguez qui cantara les bondats del Meló d’Or. Solament per aquest canvi resultava molt fort demanar una reimpressió. Així que aquest dibuix no m’agrada, aquella foto té que anar ací, el text aquest sobra, allà falta aquest paràgraf,...

Conseqüència: el llibre que estava imprés s’ha destruït o s’ha amagat, ves a saber. I s’ha tornat a imprimir amb la salutació que toca, la de l’alcalde Jorge Rodríguez en lloc de l’home que més ha fet pel Meló d’Or, Fran Quesada. Les despeses s’han multiplicat per dos, però com paguem entre tots, això no es nota.

La qüestió és, per què callen els polítics? Per què Compromís no diu res sabent el que ha passat? Quin és el pacte de silenci? Dels socialistes res nou. Tot siga per engrandir la figura mediàtica de l’alcalde Jorge Rodríguez, encara que als ontinyentins ens coste diners estúpids de la butxaca.

Pròximament,

Diuen que l’alcalde Jorge Rodríguez ha renunciat al sou de l’Ajuntament. Demostrarem que això no és cert. 

dijous, 1 d’octubre del 2015

Un bon gestor?



Rodrigo Rato


El millor Ministre d’Economia i Hisenda
Quina broma!

Presentació

El dissabte es presenta el llibre
"Les herbes mengívoles"


D'acord com van dir, com ja ho sabem, a la setmana que ve publicarem què ha passat amb el llibre del Meló d'Or amb tota classe de detalls.