dimecres, 30 de març del 2011

Nota aclaratòria

L'Associació de Veïns el Llombo no va votar a favor dels pressupostos municipals per a 2011 en la reunió del Consell Municipal de Participació Ciutadana (CMPC) celebrada el passat dilluns, 28 de març de 2011. La junta directiva va decidir en la darrera sessió NO assistir a l'esmentada reunió del CMPC.
La junta directiva

dimarts, 29 de març del 2011

OHHHHHHHHH!!!!!!!!! NOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!


OHHHHHHHHH!!!!!!!!! NOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!

S’han acabat les inauguracions?


En compliment del que marca la llei electoral, des de hui dimarts ja no es poden fer inauguracions. Llàstima! Ara que li havíem agafat el gustet. I, a més a més, ens hem quedat amb les ganes de NO inaugurar una sèrie de reivindicacions al barri i de veure-li un somriure a l’alcaldessa Lina Insa. Però com som bons, i volem que la primera autoritat del poble siga feliç, li proposem una nova sèrie d’activitats, com si foren inauguracions.

Rus i Insa durant una inauguració. Què li passa a l'alcaldessa que no somriu mai?
 Són aquests:

Dimarts, dia 28, a les (quan vinga bé). Com em segut mals xicots i l’Ajuntament ens ha deixat sense subvenció, solemne acte de lliurament d’un xec sense fons per part de les autoritats als membres de la nostra desheretada entitat.
Dimecres, dia 29, a les 05:00 hores, NO inauguració de la rotonda d’accés a l’avinguda del Comte de Torrefiel. (l’hora intempestiva és perquè els pesats del carrer de Santa Teresa no s’assabenten i puguen muntar-nos alguna pirula).
Dijous, dia 30. A les 15:15,003 hores, NO inauguració del pas per als que van a peu entre l’avinguda del Comte de Torrefiel i l’aparcament de Sant Jaume. (S’aconsella portar botes de muntanya).
Divendres, dia 31. A les 27:00 hores, inauguració (en aquest cas, sí) del camp de presoners de Guantànamo, que és troba situat al Llombo. (Es tancarà a algun veí).
Dissabte, dia 32. A les 0,18:35 hores, solemne NO inauguració de la segona fase del carrer de les Monges Carmelites.
Finalment, el diumenge, dia 33, a les ??:?? NO inauguració de la cessió dels terrenys per construir un Campus Universitari la mar de guai on està el Lluís Vives. 

Nota: a aquests actes es convida solament als responsables municipals. No és convida als de la tele-lina ni tele-ximo, perquè l’equip de govern els porten incorporats de sèrie. No és convida als veïns, perquè es tracta de NO inauguracions. No és convida a la policia, perquè, aquesta, sempre està. 

dilluns, 28 de març del 2011

L'han vist més de 25.000 persones

Encara que el Llombo diu i es manté en que Camps no va estar a Ontinyent el passat dia 21 de març (veure "El Llombo desvetlla la veritat" i "El Llombo desvetlla la veritat -2-", en aquesta mateixa pàgina, més avall), el vídeo "Francisco Camps presenta l'hospital d'Ontinyent", editat per Anmorsigol, ha superat en internet les 25 mil visites. Hui, 28 de març, l'han vist un total de 25.385 internàutes, en un èxit sense precedents. Per si no l'heu vist, el poder comtemplar a:




...???

“Ciutadana exemplar”

Imatge captada del vídeo i posteriorment els ulls retocats

Aquesta senyora, es va dirigir als minusvàlids d’Ontinyent, que es trobaven pacíficament reclamant els seus drets, i veu en crit els va dir: “Sinvergüensses! Sou uns gamberros! Sou uns gamberros!”.  Ho podeu veure a l’enllaç:


La nostra solidaritat amb els integrants de l’Associació de Minusvàlids d’Ontinyent (AMO)

diumenge, 27 de març del 2011

Sense subvenció, però amb activitats


L’Ajuntament ens ha retirat la subvenció. Malgrat això, seguim fent activitats!!!

Visita a la arxiprestal i campanar de Santa Maria i al palau remodelat de la duquessa d’Almodòvar

Dia: dissabte, 30 d’abril de 2011
Hora: 10:00 hores
Lloc: en la plaça de l’Església

Estarem acompanyats pel doctor en Història Vicent Terol qui ens aclarirà tots els dubtes que pugam tindre per conéixer el nostre passat.

dissabte, 26 de març del 2011

Per un campus universitari

Apostar per la Universitat


En les últimes setmanes està parlant-se molt sobre l’Extensió Universitària d’Ontinyent. Primer, que si hi havia perill de desaparició, degut principalment a la pobra implicació de l’Ajuntament en el projecte universitari, en el que alguns, trobaven a faltar, l’empenta d’aquell primer grup de gent que van fer possible l’Extensió Universitària i, sobre tot, del ja desaparegut director general de Caixa Ontinyent, Francisco Sanchis.
Lluís Vives, seu universitària

Després, que si milloraven les expectatives universitàries a Ontinyent, gràcies a l’aposta personal del rector Esteban Morcillo i del delegat del rector, l’ontinyentí José Pla Barber, o siga de la Universitat.

Afortunadament –per a Ontinyent– les notícies favorables al voltant de la Universitat han seguit produint-se. Així, el dijous 24 de març, apareixia publicat als mitjans de comunicació: “La Universitat iniciará en septiembre la construcción del nuevo aulario de Ontinyent”. En la notícia es deia que el rector Morcillo i l’alcaldessa van firmar el dia d’abans un conveni per a realitzar activitats de formació de personal i investigació aplicada. La informació es completava amb una fotografia de l’alcaldessa i el degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física, Víctor Tella, visitant les instal·lacions del poliesportiu municipal, i apuntaven la possibilitat de impartir en Ontinyent el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Sabem, que aquestes notícies i visites en plena precampanya electoral són part del cerimonial polític i solen tindre poca credibilitat, però a pesar d’això estem esperançats, sobre tot, per la postura favorable del rector Esteban Morcillo.

En unes circumstàncies tan adverses com les que està passant Ontinyent, la nostra ciutat necessita recuperar part de la importància industrial passada, però també –o més encara– necessita convertir-se en una ciutat de serveis. I això passa directament per apostar fort, per un projecte de futur com és el de la Universitat.

Apostar vol dir, a més de fer gestió i de dedicar recursos econòmics, facilitar la seua expansió futura.

Si està previst que totes les instal·lacions queden unificades en l’edifici del Lluís Vives, i que junt al pati està previst construir els aularis, no estaria gens malament, que en una aposta de futur, es reservaren tots els terrenys que fiten amb el Lluís Vives; així, tot el nucli de cases o solars que forma l’avinguda del Comte de Torrefiel, l’avinguda del Llombo, el carrer d’Echegaray i el carrer de Joan Coromines, quedaria per a usos municipals i, si fora necessari, per a futures ampliacions de la Universitat. Sabem que part dels terrenys que fiten amb el Lluís Vives són de propietat particular i que algun constructor tenia previst fers pisos, però de moment tot està parat.

Per això pensem que aprofitant l’actual situació (la construcció està parada), seria un bon moment de fer gestions per tal d’adquirir els terrenys. Fórmules hi ha moltes per que passen a ser de propietat municipal com, per exemple, la que es va seguir en els terrenys del nou hospital, que segons van dir i recalcar els responsables municipals, no ha costat ni un euro.

En la presentació del nou hospital, la senyora alcaldessa va dir que Ontinyent havia perdut dos oportunitat de tindre un bon hospital: una va ser abans de construir-se el Lluís Alcanyís, i l’altra quant en l’any 94 es van invertir molts diners reformant el Xalet de les Boles.

Si això és així –valga el joc de paraules–, tots deuríem aprendre del nostres errors, i no entropessar sempre en la mateixa pedra. Què seria per tercera vegada.


divendres, 25 de març del 2011

El Llombo desvetlla la realitat (2)

El suposat Camps no era Camps

El sorprenent comportament que va tindre el suposat Camps que el passat dilluns va estar a Ontinyent per re-presentar l’hospital d’Ontinyent no era el president de la Generalitat Valenciana. Així ho ha pogut saber el Llombo de fonts molt ben informades i, de passada, s’explicaria que el cap de l’executiu valencià tinguera una actitud tant llunyana del que deu tindre el màxim representant del poble valencià. Recordem que, en tot moment, Camps es va amagar del poble, en un procedir indigne i vergonyós, que res té a veure amb algú que té un càrrec que porta aparellat el “Molt Honorable”.
Segons ha sabut el Llombo, el personatge que va suplantar a Camps és un actor que ix a Canal 9 i que té un paregut aproximat. La caracterització va fer la resta i es va dur a terme a Burjassot, on es troben els estudis de televisió. Però l’actor i els qui estaven al corrent en el muntatge, no van voler córrer riscos i van preferir que l’actor solament apareguera el precís. Per això anava amagant-se.    

dijous, 24 de març del 2011

El Llombo desvetlla la realitat:

Camps no va vindre a Ontinyent

Doncs no. A la fi s’ha sabut. No. Camps no va vindre a Ontinyent el passat dilluns 21 de març de 2011 a re-presentar l’hospital, que havia presentat ja fa quatre anys. No va vindre i qui diga el contrari, menteix o no sap què es diu. 

En primer lloc, un president de la Generalitat Valenciana si va a un lloc, no pot, perquè hi haja una protesta o manifestació de suport de 50,100 o 200 persones actuar com si fora un vulgar delinqüent anant d’amagat, entrant per la porta posterior, eixint per la mateixa porta de darrere, no donant la cara en cap moment, escapolint-se en un cotxe amb els vidres tintats i, suposadament, ser un acte públic, de portes obertes que es van tancar, (sí, tancar) i a tot això celebrat en un lloc (la seu social de Caixa Ontinyent) que a cada dia que passa es percibeix més el paper del president que va siguen executiu en lloc d’honorari, el que redunda que l’entitat vaja perdent el nord sense remissió. 

Camps no va vindre a Ontinyent. Els representants de la resta de partits polítics del poble no estaven convocats, com en una democràcia normal està manat, i si hi ha democràcia el lògic haguera segut convidar-los, però clar, per a això havia de vindre. I no. L’hora que havien citat els periodistes no coincidia amb la que diuen que va acudir. I solament hi havia que veure les cares de pomes agres que duien Lina Insa, Rafael Soriano, Inma Martí, Vicente Vila, Lucia Bataller i tants altres membres del partit. També, hi havia que observar el paperot que va fer la Policia Nacional. Estaven nerviosos. Sense cap mena de dubte perquè no havia vingut el president i a ells els havien fet treballar la vesprada. Soles així s’explica que al sentir una paraula lleugerament malsonant (corrupte) se’n passaren tres pobles volen identificar a una mestra del Bonavista i amenaçant-la; sí, amenaçant-la, amb detindre-la. Era ella qui havia parlat? Què un sàpia dir “corrumpte” així, sense més, sense especificar, no esta penat, així siga el papa de Roma qui, suposadament, estiga dins re-presentant l’hospital. I comença a ser hora de veure un dia a la Policia —si realment és de tots— detindre, o colpejar, o intimidar, o escorcollar a un senyor d’eixos de corbata i vestit, alguns dels quals tenen quasi els mateixos delictes que F.F.B.  

Posteriorment, és cert, Canal 9 va dir en el seu informatiu que Camps havia estat en Ontinyent. Però a Canal 9 qui se la creu? Si per a la televisió autonòmica no va existir cap protesta o manifestació de suport, com anem a creure’s que el president vinguera a Ontinyent. Podien ser imatges d’arxiu, perfectament. 

Camps, sense por, es fotografia davant els manifestants a Castelló de la Plana. Perquè allà sí i ací no? Doncs, perquè no va vindre a Ontinyent

Una altra prova de que Camps no va vindre a Ontinyent la vam trobar al dia següent. Va anar a Castelló, i davant una protesta ciutadana per la censura a les emissions de TV3, l’home es va posar davant i es va fotografiar. Tant bèsties som els ontinyentins que el president ens té por? És cert, que fa anys, el “periodista” Miguel Ors, arran d’un partit de futbol, ens va titllar de “salvajes de la montaña”. Però d’això fa prop de 50 anys. En aquest temps ens hem educat. Alguns han anat a escoles de pagament. No hi ha cap mena de dubte, Camps no va vindre a Ontinyent, i els que diuen que sí, menteixen. Per què és falç.  

levante

Entrevista a María José Reig Sanchis al diari Levante (23-03-2011)

dimarts, 22 de març del 2011

Actualitat

Camps visita Ontinyent
El passat 21 de març de 2011, Francisco Camps va presentar per segona vegada l'hospital d'Ontinyent al centre cultural de Caixa Ontinyent. Després, Canal 9, en el trajecte fins a Burjassot, va perdre les imatges de la protesta que hi va haver. El Llombo, compromés amb la informació verídica i contra la censura, us ofereix aquest enllaç per si voleu saber la veritat, tota la veritat, i solament la veritat, del com va ser la visita de Camps.

http://casalvalldalbaida.blogspot.com/

dilluns, 21 de març del 2011

Última hora

Ja podeu descarregar, en format PDF, la revista el Llombo, número 69, corresponent a la primavera de 2011. Són 36 pàgines d'informació, reportatges, reivindicació i opinió. (Ací, a la dreta).

Així mateix, també podeu descarregar, en format PDF, el suplement de la referida revista. Són 12 pàgines d'un treball d'història que porta per títol "Ontinyent, el poble sense pecat". (A la dreta, baix de la revista el Llombo, número 69).

diumenge, 20 de març del 2011

El Periòdic d'Ontinyent

Declaracions de María José Reig Sanchis, presidenta de l'Associació de Veïns el Llombo, a El Periòdic d'Ontinyent, del dissabte 19 de març de 2011


dijous, 17 de març del 2011

Veïns del carrer de Santa Teresa


Aprofitant que venen les falles, els veïns del carrer de Santa Teresa, ens han enviat aquest poema

Versets per a la falla del carrer de Santa Teresa

Fa d’anys un bon grapat
que al Llombo entrar es complicat
per no haver fet una rotonda com cal
en comptes de posar-la tan cap a dalt.

Primer foren els veïns de Sant Ignasi
els qui patiren el desficaci
i des de fa temps els de Santa Teresa som
qui carreguem amb el trànsit al llom.

Les passades eleccions la rotonda ens prometeren
tranquils, que ja es faria ens digueren
i així han passat quatre anys més
sense que de la rotonda se sàpiga rés. 

Quan a l’ajuntament a preguntar hem anat
amb bones paraules ens han contestat
tant Lina com Filiberto ens comprenien
però es coneix que massa ganes no tenien.

Altres rotondes ens han venut
com la de Sant Vicent o la del Institut
però la rotonda per a Ontinyent sud
és ben clar que ens l’han fotut.

I ara tornen a dir-nos que tinguem paciència
que aguantem com qui fa penitència
serà que venen les eleccions
i voldran fer les recuperacions.

Ja està bé de tantes promeses
que el que cal són les coses fetes
cansats de plànols i projectes estem
que la rotonda feta és el que necessitem.

                        Dedicat a la fallera major
                        Els veïns del carrer de Santa Teresa

dimecres, 16 de març del 2011

Llombo 69

Molt aviat, en aquesta pàgina d'internet, podrà descarregar-se en PDF el número 69 de la revista el Llombo, corresponent a la primavera de 2011


dimarts, 15 de març del 2011

Enquesta política

L'enquesta del Llombo ha arribat als 150 vots. La pregunta i les possibles respostes han obtés el número de vots que apareix tot seguit:

 

El proper dia 22 de maig hi ha eleccions municipals. Com valores el que ha fet durant aquestos quatre anys el govern local de Lina Insa i del Partido Popular (PP)?

Excel•lent. Han fet més del què deien en el seu programa electoral.      9

Molt Bona. Han fet bastant i bé.                                                         11

Bona. Amb la crisi que hi ha                                                                 2

Regular. Tant de criticar el Tripartito (PSOE, BLOC, EUPV) i el Monopartito (PP) no ho ha fet millor.                                                                                               4

Deficient. S’han preocupat d’eixir a tota hora al mitjans de comunicació en lloc de treballar.                                                                                            25

Mal. Han crispat l’ambient i, a més a més, han fet ben poca cosa.        33

Pèssim. Fer les coses pitjor és impossible.                                          67
TOTAL VOTS: 151
Poden seguir votant (si no ho han fet, perquè solament es permet un vot per ordinador) fins el proper 20 de maig.

dissabte, 12 de març del 2011

Assemblea general i presentació de llibre

María José Reig, es elegida presidenta de l’Associació de Veïns


L’Assemblea anual de socis, celebrada el dia 12 de març de 2011 a la seu social del Llombo ha elegit a María José Reig Sanchis com a presidenta de l’entitat per als propers dos anys. Reig substitueix a Pep Barberà Coll qui ha estat al front de l’Associació els darrers tres anys. 
La afluència de socis va ser superior a les darreres convocatòries

La reunió ha contat amb una assistència de socis superior als darrers anys i ha transcorregut en un ambient calmat. Després de llegir el secretari l’acta de la darrera sessió, la qual s’ha aprovat per unanimitat, Pep Barberà ha donat a conéixer el balanç de gestió, en el qual ha destacat la publicació del llibre Vivencias de la guerra y de la represión, de Rafael Reig Silvaje; l’edició dels quatre números de la revista el Llombo i l’exposició de pintura de Manuel Vidal Soriano.

Tot seguit, Paco Mollà ha donat els comptes de l’Associació. En 2010, al no hi haver comissió de festes, els números que s’han donat han estat globals i sorprén agradablement que a pesar de les moltes activitats dutes a terme en l’any passat, s’ha tancat l’exercici amb un superàvit de 936 euros. Això ha estat possible gràcies a una cerca constant de patrocinadors i a una política econòmica de l’Associació molt espartana. 

En concloure l’exposició del que ha donat de sí l’any 2010, s’ha tractat el tema de la renovació de càrrecs. Com és habitual al Llombo s’ha preguntat si entre els assistents hi havia algun candidat a formar part de la junta directiva, i tot seguit s’ha donat lectura a la candidatura que presenta el Llombo, la qual ha estat ratificada per aclamació i queda com segueix: 

Presidenta: María José Reig Sanchis
Vicepresident: Guillem Llin Llopis
Secretari: Antoni Tortosa Silvestre
Tresorer: Paco Mollà Fita
Vocals: Mercè Pagés Guimerà
Pep Barberà Coll
Paco Garrido Amo

María José Reig és converteix en el seté president de l’entitat, i és la primera presidenta de l’Associació de Veïns el Llombo, tot just quan es compleixen vint anys de l’Associació. 

Posteriorment s’han abordat els temes dels calendaris d’activitats i el pressupost del col·lectiu. Però ací hi ha una novetat negativa. Com a conseqüència d’haver estat eliminada la subvenció que dona l’Ajuntament, no n’hi ha ni un ni altre, per quan es funcionarà dia a dia, i depenent de les disponibilitats econòmiques de cada moment. Així, s’ha confirmat ja que en 2011 no hi haurà festa el 9 d’Octubre, en que l’Associació des de 1990 celebra la festa dels valencians. Encara que ens resulte molt dur, no queda més remei que ser conscients de la realitat i el colp baix de l’Ajuntament negant la subvenció fa mal, però eixirem endavant. També l’excursió tradicional del primer de maig, on estaven recorrent any a any els castells de la rodalia, s’ha suspès.

El Llombo prepara actualment una visita molt més propera i econòmica que en saber-se els detalls, s’anunciarà oportunament. Així mateix, estan confirmats els quatre números de la revista el Llombo (el primer d’ells, el de primavera, apareixerà aquesta propera setmana) i l’edició del llibre dels malnoms, de Josep Sanchis Carbonell. Aquesta obra estarà cridada a ser un referent del poble en una expressió popular de primer ordre com han estat al llarg dels segles els sobrenoms. I també està previst, en haver aconseguit finançament, per organitzar una exposició sobre les cases de camp, de la qual s’oferirà més informació tant prompte puga saber-se. 

Com a final, s’ha mostrat als assistents la pàgina de l’Associació en internet. Tot i que l’Ajuntament no ens ha posat la connexió, promesa, hem aconseguit mostrar al veïnat les diferents possibilitats que ofereix aquest espai. 
(Fotografia de María José Reig en la pestanya "l'Associació" on figueren els presidents)


Presentació d’Assignatura d’història, de David Mira

Tot seguit ha tingut lloc la presentació de l’opuscle Assignatura d’història, de David Mira Gramage. És tracta d’un llibre de poesia, escrit la fatídica nit del 23 al 24 de febrer de 1981, en les hores més incertes de la democràcia. L’obra, tot i que estava premiada, permaneixia encara inèdita. Té un preu de 3 euros, excepte els socis, que els costa un euro. 
David Mira i Pep Barberà

Durant la presentació han parlat David Mira i Pep Barberà, qui han rememorat aquells dies d’incertesa i expectativa, quan fa trenta anys que han passat. Finalment, un vi d’honor ha tancat l’acte, en que els assistents han pogut departir en animada tertúlia parlant d’aquest tema i, també, de qualsevol altre.

Suplement de la revista el Llombo, 69

Ací teniu el PDF del suplement de la revista el Llombo, 69, corresponent a primavera 2011.  

"Ontinyent, el poble sense pecat"

La prostitució va estar permesa, sent legal més de la meitat dels anys del segle XX i en la resta del temps, va estar tolerada. Malgrat això, a Ontinyent mai va existir cap casa de putes legalitzada. Sí clandestinament, sí bé tothom sabia on estaven i molts homes anaven de tant en tant a desfogar-se. En una època que s’'allunya bastant de l’actual i tot i la forta demande de serveis —fonamentalment per part de la gent jove— el fet marca l’alt índex del puritanisme, però mal entés; de falsa moral i d’hipocresia poblerina. 

dijous, 10 de març del 2011

RAC1

El tancament de TV3 és notícia. Segueix sent notícia. El popular presentador Jordi Basté, conductor del programa de ràdio "El món a RAC1", de l'emissora RAC1, del grup moderat i monàrquic Godó, va començar el programa fent aquest comentari el dijous 24 de feber de 2011.




"Són les 8 del matí. Bon dia, Catalunya. Açò de la Generalitat Valenciana és per dir que ja n’hi ha prou. Hi haurà un dia que s’haurà de posar límit a segons quines actuacions neofatxes de visió de la vida vuitcentista només per tocar la pera. El que està fent Francisco Camps en TV3, per molt que siga un error del soe de les èpoques de Montilla com a ministre d’Indústria, és intolerable al segle XXI. És una qüestió d’evolució dels mitjans de comunicació i les seues multiplicades finestres. És una acte de la democràcia més primitiva. D’anormalitat absoluta. És una obvietat. No hi ha res que ho frene. Res. Ni lleis ni normes. És un escàndol el que està fent Francisco Camps amb TV3. Una vergonya. Ja n’hi ha prou amb aquesta València blavera, anticatalana, del pentinat de la Barberà i dels vestits del Camps. La que no pot veure Catalunya i que li agrada viure com a sucursal de Madrid. La antidemocràtica que no permet un botó més als comandaments de les televisions. En el món del iPods, androits, i TDTs, Camps agafa l’antena de TV3, la trintxa, la apaga, la sodomitza. Podeu veure televisions dels moros, dels norteamericans, dels madrilenys. Porno, cuina i Caza y sedal, però no TV3. Els catalans som la pornografia televisiva. Els que li fan mal. La seua lletania. Clic! Apaguem-ho tot. Francisco Camps posa, ell sí, una porta al camp i tapa en negre TV3. L’ennegreix, just abans de que comence el Polònia, quan ell és el Polònia. Aquesta broma de mal gust, del Orange Market, del Gürtel, del sastre i del Correa. Prou ja d’aquest paca-si-dona. Prou ja d’aquesta València de fallera, de Paquito el Chocolatero, amb l’orquestra o cors de Ricardo Costa i Víctor Campos. Dona vots castigar a Catalunya, insultar-la, trepitjar-la, menysprear-la, tancar-la, emmudir-la, multar-la. El problema és que a sobra, ho facen aquests. Ja hi ha prou que Catalunya es baralle amb aquesta carcundia. Que es confisquen els repetidors i que vullga veure TV3 al País Valencià, que ho faca ja per internet. Ni cas. Ni bola. Indiferència davant l’evidencia. Què es posen la boina al cap, els mitjons blancs, els calçotets tacats, i els vestits que no han pagat. Els comprem un vídeo Betamax, i que veguen en Botón de ancla amb Alfredo Mayo. Ja vindran temps millors per entendre’ns amb València, quan pase tota aquesta broma. Davant l’arròs covat, no hi ha res a fer. Que se’l foten ells. Són les 8 i dos minuts, benvinguts al món".

Suplement de la revista el Llombo, 69

Ben aviat, ací, en aquesta pàgina, podreu descarregar-se o consultar en PDF el suplement de la revista el Llombo, 69, corresponent a primavera 2011. El suplement porta per títol "Ontinyent, el poble sense pecat" i té una extensió de 12 pàgines.

dimarts, 8 de març del 2011

Lina Insa i el PP suspenen a Ontinyent

L'enquesta del Llombo ha arribat als 100 vots. La pregunta i les possibles respostes han obtés el número de vots que apareix tot seguit:

 

El proper dia 22 de maig hi ha eleccions municipals. Com valores el que ha fet durant aquestos quatre anys el govern local de Lina Insa i del Partido Popular (PP)?

Excel•lent. Han fet més del què deien en el seu programa electoral.       7


Molt Bona. Han fet bastant i bé.                                                         10


Bona. Amb la crisi que hi ha                                                                 2


Regular. Tant de criticar el Tripartito (PSOE, BLOC, EUPV) i el Monopartito (PP) no ho ha fet millor.                                                                                                3


Deficient. S’han preocupat d’eixir a tota hora al mitjans de comunicació en lloc de treballar.                                                                                            15


Mal. Han crispat l’ambient i, a més a més, han fet ben poca cosa.         21


Pèssim. Fer les coses pitjor és impossible.                                           42
Poden seguir votant (si no ho han fet, perquè solament es permet un vot per ordinador) fina els proper 20 de maig.

 CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS

La junta directiva de l’Associació de Veïns el Llombo convoca Assemblea Ordinària de Socis per al proper dia 12 de març, a les 17:30 hores en primera convocatòria i a les 18:00 hores en segona convocatòria, al local social (carrer Jaume I, 7-baix) per tractar el següent

ORDRE DEL DIA

1r. Lectura, i en el seu cas, aprovació de l’acta de la sessió anterior.
2n. Resum d’activitats dutes a terme en 2010.
3r. Estat de comptes de l’Associació.
4t. Estat de comptes de la festa del barri.
5é. Programa d’activitats i pressupost per a 2011 de l’Associació.
6é. Programa d’activitats i pressupost per a 2011 de la festa del barri. (El programa d’activitats i el pressupost no n’hi ha com a conseqüència d’haver estar retirada la subvenció municipal en la seua totalitat).
7é. Renovació de càrrecs de la junta directiva. (Aquest any s’han de canviar el president, secretari i dos o tres vocals. No se’n anomenarà de la festa degut que no esta previst fer-la per la falta de subvenció).
8é. Torn obert de paraules.
La junta directiva
Nota: l'Assemblea serà en segona convocatòria. Hi haurà timó i casalla. Es pot pagar la quota en l'Assemblea. 
**** 
A més a més, en acabar, tindrà lloc la presentació del llibret "23-F", de David Mira Gramage, amb vi d'honor inclòs.

diumenge, 6 de març del 2011

A l'Ajuntament li sobren els diners


Tirar els dineeerrrsss...!!!



Ací, a Ontinyent, hi ha un obra que tenia una demanda social de zero. Aquesta de la fotografia. La baixada al riu, al costat del pont de Santa Maria, si volia, s’ha haguera condicionat amb un cost mínim. Però no, com l’alcaldessa Lina Insa té molts diners (depèn per què), ha fet una obra, què un obra! UN OBRA!!!, com manen el cànons. 

Miren si ha fet un obra ben feta, que haguera segut el mateix que s’haguera posat dalt, a la barana del pont, i cada minut haguera tirat un euro al barranc. Doncs bé, quan de temps haguera tardat? Quasi un any! Tirant a cada minut, del dia i de la nit, de dilluns a diumenge, festius inclosos, sense descans, sense vacances, un euro. 

Si en lloc d’una moneda s’ha haguera decidit pels bitllets, i fora un de cinc euros, s’ha haguera estat 70 dies! Un, altre, un altre, altre, altre més...

Si volia llançar bitllets de 10 euros, més d’un mes llançant a cada minut un bitllet!!!!

O si volia acabar prompte, i el bitllet fora de 20 euros, dos setmanes i mitja tirant diners en bitllets de 20 euros!!!!

O bé, com és una dona molt ocupada, i tenia que acabar prompte i tirar tots els diners, s’haguera encomanat als bitllets de 50 euros, quan de temps haguera tardat llançant-ne un a cada minut, dia i nit, sense parar? Doncs tres dies i mig!!!

De segur que amb l’atur que hi ha a Ontinyent, infinitat de parats ho hagueren agraït més, molt més, anant al riu a recollir uns bitllets o unes monedes com qui va a per mores. Això si que seria una ajuda. Més que l’obra de demanda social ZERO. 

Levante


FES-TE SENTIR... VOTA PER TV3!!!!!

El periòdic Levante està fent una enquesta sobre si es vol TV3 al País
Voteu i passeu-ho!!

http://comunidades.levante-emv.com/poll.php?user_id=10734&poll_id=142&log=true


Punxeu a OPCIONES i contesteu!!!

dissabte, 5 de març del 2011

Demà, a 7 en 7


Camps, el conservador que no conserva res

El polític de dretes és diu conservador perquè conserva. Suposadament, el patrimoni, les tradicions, la cultura...

La junta directiva informa

La reunió de la junta directiva de l'Associació de Veïns el Llombo celebrada el 4 de març de 2011, va acordar:

L’Associació de Veïns el Llombo comunica que, degut a haver estat suprimida la subvenció al Llombo per part de l’Ajuntament,

S'ANUL·LA

l’excursió de l’1 de maig que veníem fent des de fa més d’una dècada. Tanmateix, enguany tampoc hi haurà festa del barri el proper 9 d’Octubre.

divendres, 4 de març del 2011

Enquesta política

 Podeu votar l'enquesta política que hi ha a la dreta, baix de la revista el Llombo

Pregunta:
El proper dia 22 de maig hi ha eleccions municipals. Com valores el que ha fet durant aquestos quatre anys el govern local de Lina Insa i del Partido Popular (PP)?

(Una vegada s'haja votat, per veure els resultats bé, seleccioneu amb el ratolí, arrossegant-lo, tot l'apartat dels vots, i veure-ho els vots i els tants per cent)

dijous, 3 de març del 2011

Levante, 2 de març de 2011

Tot i que els dos degans de les especialitats (Econòmiques i Magisteri) que s'estudien a Ontinyent van posar inconvenients, la Universitat diu Sí a Ontinyent



Per a l'Associació de Veïns el Llombo, l'Ajuntament i el poble deu apostar amb decisió per la Universitat. Al respecte, la zona que va del carrer Echegaray a Joan Coromines devia de cedir-se tota a la Universitat

dimecres, 2 de març del 2011

Un nou llibre "Made in Llombo"



El Llombo publica Assignatura d'història, de David Mira


Lletres d’un Viatge és un poemari divers. I potser dispers. Però tots els versos trasllueixen una sensibilitat difícil de plasmar sobre el paper i el poeta ho aconsegueix amb mestria. Parla de diferents facetes de la vida, i ho fa amb un adoloriment notable sobre una mètrica irregular. L’obra conté una segona part, cronològicament escrita, que versa sobre el 23–F i que porta per títol Assignatura d’història. Un document dur, clar, contundent, que forma part d’un tot. El conjunt es va presentar a la 2a edició dels premis “25 d’Abril”, de Benissa, corresponent a l’any 1982, en la modalitat de poesia. Va guanyar. Però a l’hora de la veritat, de veure-ho plasmat en llibre, no apareix Assignatura d’història. És possible que fóra, com van apuntar els editors, que era “massa llarg”. Això és cert. Perquè la poesia de Mira ocupa més pàgines que el treball de narrativa El colp, de Manuel Joan i Arinyó i el d’assaig, La parròquia de Benissa, de Joan Josep Cardona Ivars. Però també pot ser que la raó fóra la por. Acabava d’esdevenir l’intent de colp d’estat del 23–F i, potser, millor era no tocar certes coses per no ferir certes susceptibilitats. Després de tot, és incomprensible que una obra guanyadora no vera la llum íntegrament.
Aquesta és la raó per la qual, ara que fa 30 anys del 23-F, l’Associació de Veïns el Llombo recupera el text, encara inèdit, per posar-lo a l’abast del públic. Perquè el Llombo està compromés amb la cultura i, per descomptat, amb la història.